- Rodzice o pociechach
- dobry gineklog do prowadzenia ciąży w ostrołęce
dobry gineklog do prowadzenia ciąży w ostrołęce
Gość napisał(a):proponuję Ci doktora Bucińskiego; ja też nie od razu zaszłam w ciążę al w końcu się udało. Powodzenia
Gość
Gość napisał(a):Czy częste robienie USG ma by wyznacznikiem kompetencji ginekologa....Wcześniejsze posty na to wskazują bo wszyscy się zachwycają trójwymiarowym USG oraz częstością robienia USG na początku ciąży.Mam śliczne dziecko i to bardziej pod koniec ciąży mi zależało na częstym USG żeby zobaczy jakie jest ułożenie.....a i tak nie wykluczy ono ewentualnych problemów podczas porodu.
Gość
Gość napisał(a):z tym masz racje jedynie podczas zagrożonej ciąży ma znaczenie robienie usg ale zwykłego kobiety nie doceniaja teraz ciąży DZIECKA tylko chcą usg 3D nie wiem po co niech sie cieszą że ich ciąża przebiega prawidłowo i nie ma żadnych komplikacji a dziecko jest zdrowe a nie wymyślają jakieś USG 3D po co najważniejsze ze bedzie zdroweDZIEWCZYNY CIESZCIE SIE ZE WASZ DZIDZIUś BEDZIE ZDROWY TO JEST NAJWAżNIEJSZE POWODZENIA DLA TYCH KTóRYM BEDZIE TO POTRZEBNE I NIE ZAłAMUJCIE SIE
Gość
Gość napisał(a):no ja tez nie uważam żeby częste usg było czymś co świadczy o kompetencji ginekologa{nie} usg wystarczy po jednym na każdy trymestr ewentualnie powtórzyć jeśli coś jest nie tak/ ważne żeby wszystko dobrze przebiegało{tak}
Gość
Gość napisał(a):Witam!Czy ktoś wie czy i gdzie przyjmuje Niwiński?prosze o odpowiedz!
Gość
Gość napisał(a):DR.Niwiński przyjmuje na Kosciuszki.
Gość
Gość napisał(a):a niewiesz czy na NFZ czy prywatnie{?}{?}
Gość
Gość napisał(a):Na Kościuszki i w Feminie na 11 listopada przyjmuje na kasę chorych>
Gość
Gość napisał(a):wielkie dzięki {ok}
Gość
Gość napisał(a):do niewińskiego czy pójdziesz prywtnie czy na kase to tak samo cie przyjmie czyli dobry wybór na kase.]{mruga} przyjmuje na 11 listopada w pon srody i czwartki od 14 a we wtorki na kosciuszki rano
Gość
Gość napisał(a):cyt: "do Pani zadowolonej z lek.med.Czasiuk...gratuluje synka, ale mysle ze to raczej przypadek..poczytaj o badaniach na poziom prolaktyny to nie jest tak ze idziesz sobie do laboratorium i robisz wynik....nie bedzie wiarygodny na pewno."tak, mi chodzilo o progesteron.. Prolaktyne mialam w normie :)
Gość
Gość napisał(a):no a jakie badania sa bardziej wiarygodne na prolaktyne co jeszcze mozna sprawdzic jakie sa dodatkowe badania potrzebne zeby byc pewnym
Gość
Gość napisał(a):Witam. Czy ktoś wie może kiedy szpital przenosi się do nowej siedziby? Słyszałam , że ma to nastąpić w tym roku. Ale czy na pewno? Aha i odnośnie rzeczy , które należy spakować do porodu- czy konieczne są jednorazowe majtki poporodowe, a jeśli tak to ile sztuk? A może jeszcze jakieś rzeczy należy zabrać, o których nie napisano wcześniej? Dziękuję za odpowiedź
Gość
Gość napisał(a):Z tego co wiem, jest możliwe ze szpital zostanie przeniesiony w grudniu b.r. Czy do tego dojdzie?? - nie wiadomo. Jestem w 8 m-cu ciązy i szczerze liczyłam na to, ze załapię się na "świeże ściany". Niestety... Szanse znikome {smutny}
Gość
Gość napisał(a):szpital miał się przenosić już kawał czassu temupodobno ma się przenieść do końca tego roku, czy się przeniesie? - zobaczymya majtki poporodowe wymaga Jastrzębski na obchodzie, warto je mieć, żeby swoich nie brudzić jak się najmocniej wtedy oczyszcza macica
Gość
Gość napisał(a):wróciłam do domku :)Majtki porodowe i podkłady to przede wszytskim komfort dla kobiety - wszytsko trzyma się na swoim miejscu! Nie wiem jakbyś chciała iść z taką ligniną do kibelka, kiedy przez salę / korytarz przewala się tłum ludzi.. Mi założyli ją tylko po porodzie a póxniej włożyłam podkład (takie z Belli).. Lignina zostawia takie okruchy i powoduje dyskomfort. Brak majteczek - jeszcze większy :) Urodziłam 2.10.2008 i powiem jedno - rezerwujcie salę do porodów rodzinnych! Na trakcxie są takie łózka, że nie sposób na nie wejść :) A NFZ podobno zwraca kasę za poród rodzinny :) Jutro się dowiem, fakturę mi wypisali to się zapytam :)co do szpitala - rózne opinię chodziły o personelu i bałam się tego cholernie.. I - albo to są bajki, albo ja trafiłam na takl świetnych ludzi! Położne wspaniałe, kochane i pomocne (nawet uczyły męża jak masować mi plecy), a p[anie od noworodków - chyba lepszych nie sposób sobie wyobrazić.. Co do szpitala - radzę zabrać przewiewne rzeczy, jest tam tak cholernie duszno, że nie można oddychać.. I okna też nie mozna otworzyć bo zaraz sprzeciwiają się Mamusie :) Moje dziecko zaczęło normalnie oddychać w domku, bo tam nie miało czym..
Gość
Gość napisał(a):jak wygląda rezerwacja sali do porodów rodzinnych?? czy trzeba to komus wcześniej zgłosic? przecież nie jesteś w stanie przewidzieć kiedy będziesz rodzic? a do uszu moich dotarło ze jest tylko jedna taka sala. i jak będzie zajęta to co wtedy? {usmiech}
Gość
Gość napisał(a):co do przeprowadzki szpitala ja tez myślałam że sie złapie na poród w nowym szpitalu w zeszłym roku , a jeśli chodzi o sale do porodów rodzinnych to trudno ja zarezerwowac bo przecież poród to nie autobus i nie pojawia sie punkualnie :) jezeli sala do porodów rodzinnych jest zajęta to pozostaje ogólny trakt porodowy ale można umówić sie z położną ze jak juz kobieta urodzi z pokoju rodzinnego to można przejsc do niego
Gość
Gość napisał(a):[color=#ff00ff][/color]
Gość
Gość napisał(a):czy do endokrynologa potrzebne jest skierowanie i czy mogę dostć je od lek rodzinnego?
Gość
Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
- Dodawanie wpisów