- Forum ogólne
- dobry ginekolog w ostrołęce do prowadzenia ciąży
dobry ginekolog w ostrołęce do prowadzenia ciąży
Gość napisał(a):Jestem w ciazy chodze do dr. Wikarskiego, osobiscie jestem zadowolona... Chodze na NFZ, i nie wiem co to za bujdy ze doktor nie zaklada rekawiczek, bo nie przypominam sobie aby mnie doktor dotykal "nagimi" rękami, chyba ze badał brzuch, bo raczej trudniej jest wyczuc cokolwiek przy nacisku przez lateks, naprawde miła atmosfera, zajscie w ciaze bylo dla mnie szokiem a przyjeto mnie tam naprawde... Po tym co przeszlam w FEMINIE wykrzyczano mnie gdy zadalam pytanie w jakich godzinach przyjmuje lekarz a ja swiezo dowiedzialam sie ze jestem w ciazy chcialam jak najszybciej skontaktowac sie z lekarzem i umowic sie natomiast te wiedzmy z recepcji rzucily sie na mnie jak na mieso wredne babsztyle wyszlam z tamtad z placzem i zloscia i wlasnie znajoma mnie pokierowala do dr. wikarskiego gdzie mnie natychmiast uspokojono po czym umowiono na wizyte!!!Natomiast co do Dr. Bucinskiego wszystko ok, te Panie w recepcji jak aniołki byłam na pierwszej wizycie i myslalam ze wszystko ladnie pieknie a wchodzac do gabinetu myslalam ze zaleje sie lzami {smutny} Niby rozmowa sama w sobie nie byla jakas niekulturalna, zbadal mnie i owszem byl delikatny... Ale duzo sie nasluchalam {smutny} poniewaz jak wspomialam jestem pacjentka Wikarskiego, lecz ten doktor nie ma dyzorow w szpitalu, a to normalne ze jako przyszla matka chcialabym miec jakies oko nad soba podczas porodu w szpitalu gdyz bardzo sie boje po nasluchaniu sie o personelu w szpitalu, i wychodzac od dr. Bucinskiego zrozumialam ze albo on albo inny lekarz :( trudno mi sie bedzie zdecydowac, po tym jak pozytywna opinie mam o dr wikarskim i jego przychodni, pobieraja krew na miejscu jest gabinet lekarski do tego Pani doktor bardzo sympatyczna!! Dr wikarski rowniez, a nie wiem czego mam sie spodziewac u dr. Bucisnkiego chociaz widac ze to rozsadny lekarz i wie co robi (tak mi sie wydaje) lecz no ta pierwsza wizyta mnie zziebila troche....Ogolem nie przepadam za lekarzami mam urazy bo trafialam na przeroznych ... nie mam zaufania i naprawde strasznie latwo mnie wystraszyc ... I zupelnie nie wiem jakiego wyboru mam dokonac... wolalabym do dr. Bucinkiego raczej chodzic prywatnie niz na NFZ....
Gość

Gość napisał(a):zamknijcie już ten temat, tyle stron i tak nikt tego nie przegląda tylko wciąż beznadziejne wpisy, tego nie idzie przeczytać. Proponuje zorganizować jakąś sondę, wpisać nazwiska lekarzy ocenę w skali od 1 do 10, coś na podobieństwo Znany Lekarz.
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]Bardzo proszę Dyrekcję Szpitala w Ostrołęce o przymusową emeryturę dla Doktora Jastrzębskiego. Wszystkie przebadane przez Niego Panie twierdzą że podczas badania ginekologicznego tak daleko i niedelikatnie wkłada łapy, że czują jak dotyka ich "migdałków". Może puście kochani Dyrektorzy własne żony do Niego na badanie a będziecie wiedzieli o czym mówię. [/quote]
Gość

Gość napisał(a):Ublizasz dr .Jastrzebskiemu powinien podac Ciebie do sadu o naruszenie dobrego imienia.Robisz to celowo i zlosliwie.Dr. Jastrzebski jest jeden z lepszych ginekologow chirurgow.A co Ty myslala ze badanie ginekologiczne to przyjemnosc.To co robisz jestes taka osoba co szuka glupszych od siebie.Dobra rada zebys przeprosila doktora za oszczerstwa i plucia
Gość

Gość napisał(a):Zapomnialam dodac badz bohaterko i te panie co tak mowil o dr. Jastrzebskim dlaczego nie podpiszesz nazwiskiem . Potrafisz anonimowo szkalowac.Wiesz co moge o Tobie napisac ze jestes kobieto bez wstydu godnosci oraz nie posiadasz zadnych zasad
Gość

Gość napisał(a):ja nie widzę tam żadnego epitetu. Na tym forum zdarzały się gorsze słowa o lekarzach i jakoś nie reagowałaś..a opinię może wyrazić każdy - od tego jest forum publiczne, prawda?ps. jakby co - ja nie miałąm z tym lekarzem nic wspólnego, ale podobną opinię słyszałam o doktorze Niewińskim (nie moją - ja od początku chodzę do dra Bucińskiego z przerwami na Wikarskiego)
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]Zapomnialam dodac badz bohaterko i te panie co tak mowil o dr. Jastrzebskim dlaczego nie podpiszesz nazwiskiem . Potrafisz anonimowo szkalowac.Wiesz co moge o Tobie napisac ze jestes kobieto bez wstydu godnosci oraz nie posiadasz zadnych zasad [/quote]Obrońca doktora, a może to sam doktor tak o swoje "dobre" imię walczy?
Gość

Gość napisał(a):Witam Panie.Czy może byłyście pod opieką dr Walczaka z Centrum Medycznego?Słyszałam, że jest dobry lekarzem.
Gość

Gość napisał(a):Ja osobiście byłam pod opieką doktora Walczaka prowadził moją ciążę i byłam na prawdę zadowolona.Rzetelny kompetentny i potrafiący wszystko wytłumaczyc i odpowiedziec na pytania.Jest jedyny minus, że jeśli będziesz rodzic w ostrołęckim szpitalu to nasi lekarze nie wypowiadają się zbyt pochlebnie.W naszym szpitalu panuje styl chodziłaś do innego lekarza nie z naszego szpitala to idz do niego.Ale to tylko pogadają podczas przyjęcia i ewentualnie porodu a później pełen luz.Szczerze polecam{usmiech}
Gość

Gość napisał(a):Dziękuję Ci za tą opinię. Chciałam tylko się upewnić, bo właśnie takie opinie słyszałam o tym lekarzu. Zresztą już się zapisałam na wizytę. Dziękuję i pozdrawiam.
Gość

Gość napisał(a):Dr Walczak to mistrz świata! Trafiłam do niego przez przypadek robiąc usg 3D, później pojechałam na wizytę do Wyszkowa i zdecydowałam się tam urodzić. Synka urodziłam tydzień temu. Miałam cięcie robione właśnie przez dr Walczaka i muszę powiedzieć że to profesjonalista. Szwu prawie nie widać :) W czasie porodu bardzo miła atmosfera ( miałam znieczulenie podpajęczynówkowe więc byłam w pełni świadoma i rozmawiałam z personelem w czasie zabiegu). Idealna opieka podczas całego pobytu na oddziale. Dr nawet jak nie miał dyżuru to dzwonił i interesował się mną. Poród bez nerw, stresu i bólu. Mogę tak rodzić nawet co miesiąc {mruga} Aha. To była moja druga ciąża. W pierwszej chodziłam prywatnie do dr Piątka i dopóki brał ode mnie pieniądze to wszystko było ok. A w szpitalu jak już nie mógł się nachapać to przestał być miły. Był przy moim pierwszym porodzie przez zupełny przypadek (miał akurat dyżur) ale za darmo to już nie pamiętał że byłam jego pacjentką-chociaż 3 dni wcześniej by lam na wizycie. Zamiast mi pomóc wręcz utrudniał poród swoimi głupimi tekstami. Nigdy więcej do niego nie poszłam.Dopóki nie trafiłam do dr Walczaka chodziłam do dr Wikarskiego i mam o nim bardzo dobre zdanie. Miły, kompetentny i rzetelny, bez problemu odpowiada na pytania.Ale i tak jeśli chodzi o rodzenie to TYLKO Gin-Medicus i dr Walczak!
Gość

Gość napisał(a):Proszę napisz czy miałaś cięcie na życzenie czy ze wskazań? Ile kosztuje pobyt i poród w Wyszkowie. Zamierzam tam rodzić w przyszłości :)
Gość

Gość napisał(a):Do Wyszkowa pojechałam bo chciałam dostać znieczulenie zewnątrzoponowe, które w ostrołęckim szpitalu jest możliwe tylko teoretycznie, bo w rzeczywistości okazuje się, że nia dadzą go bo "nie ma wolnego anestezjologa". Ponieważ mały nie spieszył sie na świat dostałam oksytocynę, ale wtedy zaczął mu zanikać puls więc dr Walczak zdecydował że nie warto ryzykować zdrowiem dziecka i że jeżeli do następnego dnia nie zacznę rodzić naturalnie to wykona cięcie. I tak się właśnie stało. Myślę że to było super rozwiązanie. Ani ja się nie umęczyłam, ani maluszek. Wszystko przebiegło zgodnie z planem. Teraz jestem 10 dzień po porodzie, czuję się świetnie i ja i synek, nic mnie nie boli. Rewelacja!Pobyt w Gin-Medicus jest bezpłatny, znieczulenie zewnątrzoponowe kosztuje 700 zł, a ile cesarka na życzenie to niestety nie mam pojęcia.Życzę szczęśliwego rozwiązania {usmiech}
Gość

Gość napisał(a):dzieciątku zanikał puls i jeszcze czekali do następnego dnia aż zaczniesz rodzić?? {zdziwko}.. Przepraszam za zdziwienie, ale moim skromnym zdaniem to właśnie było narażenie życia maluszka..ps. co do bólu po porodzie - każda kobieta inaczej go odczuwa.. ja po naturalnym po 2godz wstałam i w sumie czułam się dobzre, tylko w głowie mi się kręciło.. inne potrafiły leżeć, bo wszytsko bolało.. Dość indywidualna sprawaps.2. Gratuluję narodzin Synka :) Niech rośnie zdrowo :)
Gość

Gość napisał(a):Witam.Dzięki za odpowiedź.A nie orientujesz się może czy w tej klinice wogóle możliwe jest wykonanie cięcia na życzenie? Mój pierwszy poród to 11 godzin męczarni zakończonych cięciem, i mając porównanie wybieram cc.
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]dzieciątku zanikał puls i jeszcze czekali do następnego dnia aż zaczniesz rodzić?? {zdziwko}.. Przepraszam za zdziwienie, ale moim skromnym zdaniem to właśnie było narażenie życia maluszka..ps. co do bólu po porodzie - każda kobieta inaczej go odczuwa.. ja po naturalnym po 2godz wstałam i w sumie czułam się dobzre, tylko w głowie mi się kręciło.. inne potrafiły leżeć, bo wszytsko bolało.. Dość indywidualna sprawaps.2. Gratuluję narodzin Synka :) Niech rośnie zdrowo :) [/quote]To się nazywa test oksytocynowy. Wykonuje się go aby sprowokować skurcze w sytuacji gdy minął planowany termin rozwiązania (u mnie było już 5 dni po terminie). Byłam cały czas podłączona pod ktg i ciągle ktoś sprawdzał co się dzieje. Gdy małemu zaczęło słabnąć tętno od razu odłączono mi kroplówkę i wszystko wróciło do normy. Mimo to i tak co jakiś czas robiono mi ponowne ktg żeby wiedzieć co się dzieje.Ja po naturalnym porodzie bardzo długo dochodziłam do siebie, mimo to chciałam teraz też rodzić naturalnie bo bałam się cesarki. A z dzisiejszej perspektywy to, że wyszło tak a nie inaczej i miałam wykonane cięcie to mogę się tylko cieszyć. Mam teraz porównanie i wiem, że nie ma lepszego porodu.Dziękuję w imieniu Szymusia {mruga}. Jest słodki i baaardzo grzeczny{mruga}
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]Witam.Dzięki za odpowiedź.A nie orientujesz się może czy w tej klinice wogóle możliwe jest wykonanie cięcia na życzenie? Mój pierwszy poród to 11 godzin męczarni zakończonych cięciem, i mając porównanie wybieram cc. [/quote]Myślę, że cięcie na życzenie jest tam możliwe. W końcu funkcjonują pod szyldem "Szpital bez bólu"{usmiech} Wydaje mi sie, że pytałam kiedyś o to dr Walczaka, ale mogę się mylić{smutny}. Najlepiej by było gdybyś tam zadzwoniła i się sama dopytała.
Gość

Gość napisał(a):no, ja jednak uważam, że najlepszy poród to taki... w zgodzie z naturą.. cesarka to jednak - pomimo wszystko - operacja - ale to moja opinia. Jeśli jest wskazanie - to w 1000% rozumiem, ale tak na życzenie chcieć się pokroić? U Ciebie się udało, moja znajoma robiła sobie cc w prywatnej klinice w stolicy i jako gratis dostała gronkowca (potem jej się rana otworzyła..). wiem, że to przypadek, ale.. wszędzie zdarzają się takie rzeczy i przy każdym zabiegu niestety :)ja jednak nadal będę polecała ostrołecki szpital, rodziłam w starym, ale personel miałam super. Musiałam zapłacić 200zł za poród rodzinny - teraz jest za darmo :)Pozdrawiam
Gość

Gość napisał(a):gdzie i kiedy przyjmuje dr moniński?
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]gdzie i kiedy przyjmuje dr moniński? [/quote]w Feminie chyba codziennie, ja chodze do niego i jest bardzo kompetentnym lekarzem
Gość

Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
- Dodawanie wpisów