Ceny sali weselnej

Założony przez Gość
strony: wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 66 dalej
Gość napisał(a):daj se siana chlopie z tym Augustyniakiem i sie nie podniecaj tak mocnobo sie zmoczysz!!

Gość

15-02-2010, 11:20
daj se siana chlopie z tym Augustyniakiem i sie nie podniecaj tak mocnobo sie zmoczysz!!
Gość napisał(a):[quote=Gość]daj se siana chlopie z tym Augustyniakiem i sie nie podniecaj tak mocnobo sie zmoczysz!![/quote]..ile prostactwa na tym forum!

Gość

15-02-2010, 13:03
[quote=Gość]daj se siana chlopie z tym Augustyniakiem i sie nie podniecaj tak mocnobo sie zmoczysz!![/quote]..ile prostactwa na tym forum!
Gość napisał(a):Jak w aż  taki perfidny sposób można reklamowa samego siebie. Powiem ci , że wielokrotnie z racji wykonywanego zawodu bywam na różnych salach w oce i nie tylko, szczerze ci powiem , że kelnerzy z Augustyniaka niczym szczególnym mnie nie zachwycili. Obserwowałem raz sytuację jak smiali się z podchmieonego gościa , więc z tym twoim super hiper profesjonalizmem jakoś to się gryzie. Poza tym panie super kelnerze obserwując to czasami ci bez Szkoły Gastronomicznej są lepsi od tych bez ,,papierka". Bardzo dużo zależy ile ktoś ma smykałki i drygu do wykonywanej pracy a nie od papierka.

Gość

15-02-2010, 15:56
Jak w aż  taki perfidny sposób można reklamowa samego siebie. Powiem ci , że wielokrotnie z racji wykonywanego zawodu bywam na różnych salach w oce i nie tylko, szczerze ci powiem , że kelnerzy z Augustyniaka niczym szczególnym mnie nie zachwycili. Obserwowałem raz sytuację jak smiali się z podchmieonego gościa , więc z tym twoim super hiper profesjonalizmem jakoś to się gryzie. Poza tym panie super kelnerze obserwując to czasami ci bez Szkoły Gastronomicznej są lepsi od tych bez ,,papierka". Bardzo dużo zależy ile ktoś ma smykałki i drygu do wykonywanej pracy a nie od papierka.
Gość napisał(a):Zgadzam się w całej rozciągłości. Dobry lokal nie musi być na siłę reklamowany. Widocznie coś jest na rzeczy, skoro na siłę się wciska ludziom lipę.

Gość

15-02-2010, 16:17
Zgadzam się w całej rozciągłości. Dobry lokal nie musi być na siłę reklamowany. Widocznie coś jest na rzeczy, skoro na siłę się wciska ludziom lipę.
Gość napisał(a):kelner w ostrołęce to zajęcie "weekendowe" więc musi poza weselami być mechanikiem czy przedstawicielem ...... itd. kazdy chce rodzinę nakarmić, raczej kelnerzy po dobrych szkołach żyją z kelnerowania a nie dorabiają, na weselach. A swoją drogą jak koleś był podchmielony i się śmiesznie zachowywał to chyba można się z tego śmiać {diabelek}

Gość

15-02-2010, 16:19
kelner w ostrołęce to zajęcie "weekendowe" więc musi poza weselami być mechanikiem czy przedstawicielem ...... itd. kazdy chce rodzinę nakarmić, raczej kelnerzy po dobrych szkołach żyją z kelnerowania a nie dorabiają, na weselach. A swoją drogą jak koleś był podchmielony i się śmiesznie zachowywał to chyba można się z tego śmiać {diabelek}
Gość napisał(a):Którą sale polecicie na zorganizowanie wesela na 230-250 osób?

Gość

15-02-2010, 16:42
Którą sale polecicie na zorganizowanie wesela na 230-250 osób?
Gość napisał(a):[quote=Gość]Którą sale polecicie na zorganizowanie wesela na 230-250 osób? [/quote]Ja z ręką na sercu mogę polecić salę "Augustyniak" przy ul. Granicznej. Mój brat, także organizował wesele na ok. 250 osób i była to jedna z nielicznych sal, która w ogóle pomieści tyle osób. Pod względem organizacyjnym wesele było bardzo udane...Przede wszystkim dużo miejsca, (nie było ścisku nawet przy tak dużej liczbie osób). Wygląd sali też niczego sobie.Poza tym obsługa spisała się na medal, a i Pani właścicielka jak najbardziej sympatyczna-doradzała w wielu kwestiach związanych z samą imprezą.Lokal godny polecenia.M.

Gość

15-02-2010, 16:55
[quote=Gość]Którą sale polecicie na zorganizowanie wesela na 230-250 osób? [/quote]Ja z ręką na sercu mogę polecić salę "Augustyniak" przy ul. Granicznej. Mój brat, także organizował wesele na ok. 250 osób i była to jedna z nielicznych sal, która w ogóle pomieści tyle osób. Pod względem organizacyjnym wesele było bardzo udane...Przede wszystkim dużo miejsca, (nie było ścisku nawet przy tak dużej liczbie osób). Wygląd sali też niczego sobie.Poza tym obsługa spisała się na medal, a i Pani właścicielka jak najbardziej sympatyczna-doradzała w wielu kwestiach związanych z samą imprezą.Lokal godny polecenia.M.
Gość napisał(a):ja to polecam zrobić wesele w stodole u kazika na parciakach, jest trzoda, extra nastrój i można sobie pospać na sianie jak ktoś przesadzi z chlaniem, osp bedzie grało

Gość

15-02-2010, 23:34
ja to polecam zrobić wesele w stodole u kazika na parciakach, jest trzoda, extra nastrój i można sobie pospać na sianie jak ktoś przesadzi z chlaniem, osp bedzie grało
Gość napisał(a):[quote=Gość][quote=Gość]Praca w zawodzie kelnerskim wymaga świadomego i szczególnie starannego przestrzegania zasad.Kelner na służbie jest stale obserwowany i niejednokrotnie krytykowany,toteż,aby nie narazić się na złą opinię i złośliwe uwagi,musi podporządkować się rygorom,jakie nakłada na niego jego funkcja. Pożądane są tu również kwalifikacje o wysokim standardzie.Zawod kelnera obejmuje trzy stopnie zawodowe.Różnica w poszczególnych stanowiskach wynika ze stażu pracy,umiejętności zawodowych i systemu obsługi.Jak znam życie wlaściciele zakladów gastronomicznych faktycznie zatrudniają osoby  podające i sprzatajace bez kwalifikacji które same nazywają sie ,,kelnerami,,.Trudno nazwać nawet ich uczniami lub praktykantami.Odpowiednie obsadzanie stanowisk pracy i kwalifikacje pracownikow stanowia ważny element dla zakladu,jest to szczególnie ważne gdyż z calego personelu chyba nikt nie ma tak częstego i bezpośredniego kontaktu z goścmi jak kelner.Czy zatrudniane osoby wiedzą co to jest technika przenoszenia naczyń,podawanie potraw,zasady nakrywania stolow i obsługi na bankietach i przy bufetach angielskich,czy ktos ich przygotował by pełnic tak odpowiedzialną funkcje?Ha czy mają sanepidoskie badania?Czy wiedza co oznacza termin serwowanie i co to jest?Gdzie są ich tytuły kwalifikacyjne,smieszą mnie ich profesjonalizmy tak czesto wypisywane w ofertch zakładów.Sylwetka eleganckiego kelnera stanowi na pewno dla zakladu gastronomicznego reklamę jednakowo ważną,jak dobrze utrzymana i przygotowana sala konsumencka oraz smaczne potrawy.Odzież reprezentacyjna szyta na miarę,oznaczona emblematem,starannie złozona serwetka kelnerska,oznaka spełnianego zawodu.W celu ujednolicenia czynności wykonywanych przy obsłudze określone zostały wytyczne,które mszą być znane i stosowane w praktyce przez personel obsługujący ,osądcie Państwo czy i jak stosują sie właściciele sal wraz z ,,profesjonalną ,,obsługą.Aby poprawić opinię faktycznie trzeba zrezygnować z łapanek a postawic na pracowników po szkole gastronomicznej a nie adeptów warsztatow mechanicznych,dozorcow itp ......bez wzgledu na to że gdzieś obsługiwał wesele .A tak poważnie chciał bym znać nazwiska tych wspaniałych w Ostrołęce kelnerow.Pozdrawiam zaprasza do  Rest .  Augustyniak wzór  do naśladowania.{ok}{ok}{ok}[/quote]zgodze sie tylko z tym iz faktycznie sale nie powinny zatrudniać obslugi z lapanki no ale kelner z wyksztalceniem kosztuje natomiast na pewno Augustyniak nie jest tu przykladem do nasladowania bo ani kelnarzy nie obsluguja z tzw.kelnerką,ani nie posiadają na pewno wykształcenia w tym zawodzie i są właśnie z opisanej łapanki ./tragiczna obsługa w restauracji/W/g mnie kelner w zapasce barmanskiej na weselu to jakas pomylka a nie wzor

Gość

16-02-2010, 00:24
[quote=Gość][quote=Gość]Praca w zawodzie kelnerskim wymaga świadomego i szczególnie starannego przestrzegania zasad.Kelner na służbie jest stale obserwowany i niejednokrotnie krytykowany,toteż,aby nie narazić się na złą opinię i złośliwe uwagi,musi podporządkować się rygorom,jakie nakłada na niego jego funkcja. Pożądane są tu również kwalifikacje o wysokim standardzie.Zawod kelnera obejmuje trzy stopnie zawodowe.Różnica w poszczególnych stanowiskach wynika ze stażu pracy,umiejętności zawodowych i systemu obsługi.Jak znam życie wlaściciele zakladów gastronomicznych faktycznie zatrudniają osoby  podające i sprzatajace bez kwalifikacji które same nazywają sie ,,kelnerami,,.Trudno nazwać nawet ich uczniami lub praktykantami.Odpowiednie obsadzanie stanowisk pracy i kwalifikacje pracownikow stanowia ważny element dla zakladu,jest to szczególnie ważne gdyż z calego personelu chyba nikt nie ma tak częstego i bezpośredniego kontaktu z goścmi jak kelner.Czy zatrudniane osoby wiedzą co to jest technika przenoszenia naczyń,podawanie potraw,zasady nakrywania stolow i obsługi na bankietach i przy bufetach angielskich,czy ktos ich przygotował by pełnic tak odpowiedzialną funkcje?Ha czy mają sanepidoskie badania?Czy wiedza co oznacza termin serwowanie i co to jest?Gdzie są ich tytuły kwalifikacyjne,smieszą mnie ich profesjonalizmy tak czesto wypisywane w ofertch zakładów.Sylwetka eleganckiego kelnera stanowi na pewno dla zakladu gastronomicznego reklamę jednakowo ważną,jak dobrze utrzymana i przygotowana sala konsumencka oraz smaczne potrawy.Odzież reprezentacyjna szyta na miarę,oznaczona emblematem,starannie złozona serwetka kelnerska,oznaka spełnianego zawodu.W celu ujednolicenia czynności wykonywanych przy obsłudze określone zostały wytyczne,które mszą być znane i stosowane w praktyce przez personel obsługujący ,osądcie Państwo czy i jak stosują sie właściciele sal wraz z ,,profesjonalną ,,obsługą.Aby poprawić opinię faktycznie trzeba zrezygnować z łapanek a postawic na pracowników po szkole gastronomicznej a nie adeptów warsztatow mechanicznych,dozorcow itp ......bez wzgledu na to że gdzieś obsługiwał wesele .A tak poważnie chciał bym znać nazwiska tych wspaniałych w Ostrołęce kelnerow.Pozdrawiam zaprasza do  Rest .  Augustyniak wzór  do naśladowania.{ok}{ok}{ok}[/quote]zgodze sie tylko z tym iz faktycznie sale nie powinny zatrudniać obslugi z lapanki no ale kelner z wyksztalceniem kosztuje natomiast na pewno Augustyniak nie jest tu przykladem do nasladowania bo ani kelnarzy nie obsluguja z tzw.kelnerką,ani nie posiadają na pewno wykształcenia w tym zawodzie i są właśnie z opisanej łapanki ./tragiczna obsługa w restauracji/W/g mnie kelner w zapasce barmanskiej na weselu to jakas pomylka a nie wzor
Gość napisał(a):[quote=Gość]Którą sale polecicie na zorganizowanie wesela na 230-250 osób? [/quote]Augustyniak, Olimpia, Elba Bis, deptuła kadzidło, chyba wszystko.renesans, borowik, alicja  za małe raczej

Gość

16-02-2010, 10:07
[quote=Gość]Którą sale polecicie na zorganizowanie wesela na 230-250 osób? [/quote]Augustyniak, Olimpia, Elba Bis, deptuła kadzidło, chyba wszystko.renesans, borowik, alicja  za małe raczej
Gość napisał(a):To są jedyne sale godne polecenia.

Gość

16-02-2010, 10:55
To są jedyne sale godne polecenia.
Gość napisał(a):Hubus duza sala jest cudna

Gość

16-02-2010, 11:28
Hubus duza sala jest cudna
Gość napisał(a):fakt zapomniałem hubus też duża i ok

Gość

16-02-2010, 11:29
fakt zapomniałem hubus też duża i ok
Gość napisał(a):Na tym forum wypowiadają się ludzie którzy za parę groszy chcieliby być traktowani jak w Wersalu. Ludzie dowiedzcie się jakie są ceny! Za 120-130 zł od osoby chcielibyście co godzinę gorące dania, stól uginający się od przystawek i kelnerów na zawołanie. Spróbujcie sami zorganizować taką imprezę za te pieniądze.

Gość

16-02-2010, 12:29
Na tym forum wypowiadają się ludzie którzy za parę groszy chcieliby być traktowani jak w Wersalu. Ludzie dowiedzcie się jakie są ceny! Za 120-130 zł od osoby chcielibyście co godzinę gorące dania, stól uginający się od przystawek i kelnerów na zawołanie. Spróbujcie sami zorganizować taką imprezę za te pieniądze.
Gość napisał(a):renesans spokojnie z tego co wiem pomiesci 250 osob

Gość

16-02-2010, 14:48
renesans spokojnie z tego co wiem pomiesci 250 osob
Gość napisał(a):renesans pomieści 250 osób ha, ha dobre.chyba na podwórku.zacznijmy rozróżniać słowo pomieści od wygodnej imprezy ,gdzie goście nie będą sie czuć jak ogórki w słoiku.

Gość

16-02-2010, 18:07
renesans pomieści 250 osób ha, ha dobre.chyba na podwórku.zacznijmy rozróżniać słowo pomieści od wygodnej imprezy ,gdzie goście nie będą sie czuć jak ogórki w słoiku.
Gość napisał(a):Elba bis(przy zakladach miesnych) to jest duza i godna polecenia sala.

Gość

16-02-2010, 19:17
Elba bis(przy zakladach miesnych) to jest duza i godna polecenia sala.
Gość napisał(a):W sale Renesans byłam na weselu znajomej, jedzenie bardzo smaczne, do obsługi też nie miałam żadnych zastrzeżeń.Dlatego też wybrałam właśnie tą sale na tegorocznego sylwestra, co tylko potwierdziło moją opinię. Polecam Salę Renesans

Gość

16-02-2010, 21:10
W sale Renesans byłam na weselu znajomej, jedzenie bardzo smaczne, do obsługi też nie miałam żadnych zastrzeżeń.Dlatego też wybrałam właśnie tą sale na tegorocznego sylwestra, co tylko potwierdziło moją opinię. Polecam Salę Renesans
Gość napisał(a):daj sobie juz spokój z tym polecaniem renesansu bo uwierz  mi ze wygląda to dość żałośnie

Gość

16-02-2010, 21:38
daj sobie juz spokój z tym polecaniem renesansu bo uwierz  mi ze wygląda to dość żałośnie
Gość napisał(a):Dzieci wesoło wybiegły ze szkołyzapaliły papierosy wyciągnęły flaszkichodnik zapluły ludzi przepędziłysiedzą na ławeczkach i ryczą do siebiewszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejwszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejtony papieru tomy analizgenialne myśli tłumy na saligodziny modlitw lata naukiprzysięgi plany podpisy drukiwszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejwszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejwzorce przykłady szlachetne zabiegiłańcuchy dłoni zwarte szeregiwarstwy tradycji wieki kulturytydzień dobroci ręce do górywszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejwszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejdzieci wesoło wybiegły ze szkołyzapaliły papierosy wyciągnęły flaszkichodnik zapluły ludzi przepędziłysiedzą na ławeczkach i ryczą do siebie{diabelek}

Gość

16-02-2010, 22:46
Dzieci wesoło wybiegły ze szkołyzapaliły papierosy wyciągnęły flaszkichodnik zapluły ludzi przepędziłysiedzą na ławeczkach i ryczą do siebiewszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejwszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejtony papieru tomy analizgenialne myśli tłumy na saligodziny modlitw lata naukiprzysięgi plany podpisy drukiwszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejwszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejwzorce przykłady szlachetne zabiegiłańcuchy dłoni zwarte szeregiwarstwy tradycji wieki kulturytydzień dobroci ręce do górywszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejwszyscy mamy źle w głowach że żyjemyhej hej la la la la hej hej hej hejdzieci wesoło wybiegły ze szkołyzapaliły papierosy wyciągnęły flaszkichodnik zapluły ludzi przepędziłysiedzą na ławeczkach i ryczą do siebie{diabelek}

strony: wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 66 dalej
Informacje dodatkowe
Aktualnie na forum jest 0 zalogowanych użytkowników.
Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
Prawa dostępu
  • Dodawanie wpisów