- Forum ogólne
- Ceny sali weselnej
Ceny sali weselnej
Gość napisał(a):jak tak to sie bardzo zmieniło popieram uwage o brudnej zastawie -bo miałam taką podana,jedenia naprawde malo jak w prawie zadnej sali a do kibelka to nie radze wchodzic bo mozna zwrocic to co sie zjadlo ,a jedno z dan jak podawali na sale to bylo tak smierdzace ze juz nikomu z naszego stolika nie chcialo sie jesc i poszlismy do domuporazka
Gość

Gość napisał(a):{usmiech}{usmiech}{usmiech}{usmiech}{usmiech}{usmiech}{usmie ch}{usmiech}{usmiech}{usmiech}{usmiech}{usmiech}śmiać się chce z takich tekstów na poziomie przedszkola {jezyk}młodym proponuje podpytać zespołu, kamermena, czy fotopstryka to będą prawdziwe opinie, a nie tak jak tu konkurencji z ładnymi kiblami {diabelek}
Gość

Gość napisał(a):Panie włascicielu lub kolego kelnera troche szacunku i pokory dla opinii Pana klientów bo moze bedzie Pan osobiście sprzatał ten kibel{gafa}
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]Panie włascicielu lub kolego kelnera troche szacunku i pokory dla opinii Pana klientów bo moze bedzie Pan osobiście sprzatał ten kibel{gafa}[/quote]hihi przyjacielu dwa posty wyzej napisałeś z tego samego adresu IP że "wasz stolik nie chciał jesć bo śmierdziało jedzenie i wyszliście do domu" a tu piszesz że byłeś klientem {gafa} czyli co ?? wyszedłeś ze swojego wesela {co} {diabelek} {diabelek} {diabelek}
Gość

Gość napisał(a):a gdzie Ty w tym poście widzisz opis, że piszący był klientem = wynajmującym salę {chytry} bo jak dla mnie to bardzo ogólne ostrzeżenie co do prezentowanego poziomu Twoich wypowiedzi. Nigdy w Renesansie nie byłam, ale świadkowała tam moja przyjaciółka i opinię o sali ma równie bądź nawet bardziej negatywną niż te powyższe, zaczynają od argumentu, że o 4.00 to właściciel sali zakańczał wesele (czyt. wypraszał zespół z założeniem, że jak skończą grać to się ludzie rozejdą {zdziwko}). A przyglądając się standardowi wypowiedzi, którymi tej sali bronisz to jeszcze bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że Renesans jest bardzo kiepski{diabelek} I nikt mi nie wmówi, że 2 kelnerów na 110 osób to norma{gafa} bo nawet najlepsi w Ostrołece to raczej skrzydełek przy d.... nie mają {diabelek} na moim weselu był jeden na stół (stołów 6) i to jest najlepsza metoda doboru personelu. Nie wiem na jakiej podstawie radzisz pytać o salę kamerzystów, fotografów i zespoły - mam za sobą własne wesele i na pewno w kwestii sali miarodajne są tylko opinie co do oświetlenia i akustyki w przypadku tych "doradców".
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]jak tak to sie bardzo zmieniło popieram uwage o brudnej zastawie -bo miałam taką podana,jedenia naprawde malo jak w prawie zadnej sali a do kibelka to nie radze wchodzic bo mozna zwrocic to co sie zjadlo ,a jedno z dan jak podawali na sale to bylo tak smierdzace ze juz nikomu z naszego stolika nie chcialo sie jesc i poszlismy do domuporazka[/quote]koleżanko nie denerwuj się tak, chodzi mi o wypowiedź z IP z końcówką 94.142 jeżeli to twoje wypowiedzi to nic już nie rozumiem, w cytowanym fragmencie ta osoba piszę że była bardzo niezadowolona i wyszła z wesela, później pisze zeby szanować swoich klientów, czyli poczuła się urażona moimi opiniami że te forum można sobie w kapcie włozyć i zeby pytali się ludzi któzy na weselach pracują co tydzień bo chyba zespoły, kamerzysci i fotografowie mają porównanie co do wszystkich sal w regionie i chyba lepiej się na niedociągnięciach znają niż klienci (wieloletnie doświadczenie !!) wracając do tematu, jeżeli to były twoje wypowiedzi z tej końcówki IP to teraz znowu piszesz że nie byłas nigdy w renesansie {co}przepraszam jeżeli kogoś uraziłem swoją opinią, nie wiem dokładnie co kogoś mogło zaboleć, napisałem tylko zeby nie zwracac uwagi na obraźliwe teksty na ANONIMOWYM forum i popytać ludzi którzy mogą neutralnie ocenić sytuację. jeżeli lepszy poziom wypowiedzi prezentuje ktoś kto pisze cyt."skrzydełek przy d.... nie mają" to mi faktycznie do takiego poziomu daleko {jezyk}
Gość

Gość napisał(a):Nigdy opinie na forum nie byly i nie beda obiektywne bo to jest właśnie forum, autorzy nieznani, zamiary w pisowni rozne. Ile ludzi tyle opinii ile konkurencji tyle negatywów. Jeśli to tylko prawda z jakiejs czesci tego co wczesniej to tylko liczyc na to ze wlascicielowi, ktory to czyta zalezy na odpowiedniej opinii i podejsciu do przyszlych klientow bo chyba jak narazie na tych opiniach z forum zbudowac dobrej famy o lokalu sie nie da. Tak by nalezalo i to co zle bedzie lepsze a klamstwa sie nie zmieni bo nijak sie ma do stanu rzeczy...
Gość

Gość napisał(a):ja już wcześniej pisałem, że pracuje na weselach co tydzień, na różnych sala. Pracowałem też i w renesansie i wiem z własnego doświadczenia, oraz z doświadczenia kolegów po fachu, oraz młodych których zawsze pytam czy byli zadowoleni. Nikt moją opinią że sala jest ok nie musi się sugerować, dużo moge powiedzieć o wszystkich salach z okolicy, na niektórych jest lepiej niż w renesansie, niektóre pomimo dłuższego stażu są gorsze. Z tego forum nie można sobie wyrobić żadnej opinii a tylko zgłupieć {zdziwko} Ja wyrażałem swoją opinię o renesansie, ponieważ nie zgadzam się z tymi negatywnymi które były pisane wcześniej, nie mówię że tak nie mogło być, tylko ja mam zupełnie inne wrażenia. Na temat kazdej innej sali również się wypowiem jak będę widział że ktoś na siłę chce odstrasza klientów bo koleżanka koleżanki powiedziała że tam jest bleeeeeee, chociaż ta osoba sama tam nie była ........ resztę pozostawiam młodym pod rozwagę. NIE SUGERUJCIE SIĘ ANONIMOWYM FORUM, popytajcie ludzi którzy pracują w branży długie lata.
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość][quote=Gość]jak tak to sie bardzo zmieniło popieram uwage o brudnej zastawie -bo miałam taką podana,jedenia naprawde malo jak w prawie zadnej sali a do kibelka to nie radze wchodzic bo mozna zwrocic to co sie zjadlo ,a jedno z dan jak podawali na sale to bylo tak smierdzace ze juz nikomu z naszego stolika nie chcialo sie jesc i poszlismy do domuporazka[/quote]koleżanko nie denerwuj się tak, chodzi mi o wypowiedź z IP z końcówką 94.142 jeżeli to twoje wypowiedzi to nic już nie rozumiem, w cytowanym fragmencie ta osoba piszę że była bardzo niezadowolona i wyszła z wesela, później pisze zeby szanować swoich klientów, czyli poczuła się urażona moimi opiniami że te forum można sobie w kapcie włozyć i zeby pytali się ludzi któzy na weselach pracują co tydzień bo chyba zespoły, kamerzysci i fotografowie mają porównanie co do wszystkich sal w regionie i chyba lepiej się na niedociągnięciach znają niż klienci (wieloletnie doświadczenie !!) wracając do tematu, jeżeli to były twoje wypowiedzi z tej końcówki IP to teraz znowu piszesz że nie byłas nigdy w renesansie {co}przepraszam jeżeli kogoś uraziłem swoją opinią, nie wiem dokładnie co kogoś mogło zaboleć, napisałem tylko zeby nie zwracac uwagi na obraźliwe teksty na ANONIMOWYM forum i popytać ludzi którzy mogą neutralnie ocenić sytuację. jeżeli lepszy poziom wypowiedzi prezentuje ktoś kto pisze cyt."skrzydełek przy d.... nie mają" to mi faktycznie do takiego poziomu daleko {jezyk}[/quote]no na sledczego to się Pan z Renesansu raczej nie nadaje a myslenie nie boli i chyba zupelnie naiwny czlowiek by nie domyślił się czyje jest ip 82.177.96.39a i czy klientem w/g Pana jest tylko i wyłącznie mloda para? a gosc kim jest? klientem mlodych czy również Pana ?bo jesli mlodych /jak Pan smiesznie to interpretuje/to nic dziwnego ze sa tak obslugiwani i traktowani!!!!!!!!!! i myślę ze więcej pokory by sie przydało wobec klientów Pana i klientów młodych!!!!!!!!!!!!
Gość

Gość napisał(a):hihi jeżeli szanowna Pani myśli że jestem właścicielem renesansu to się myli, ale nie będę się tłumaczył, moje IP jest stałe i wystarczy poprzeglądać forum na temat np wideofilmowania i się Pani przekona, ale konkurencja walczy ojojoj, tyle że nie ten adres, moge mieć swoje zdanie i je wyrażać, jeżeli to Pani przeszkadza to trudno, ust mi Pani nie zamknie, a młodym nie namiesza w głowach za bardzo, mam nadzieję {jezyk}Uważam że wszystkie sale w okolicy oki mają naprawdę dobry poziom, dlaczego Pani tak mocno walczy o złą opinie akurat renesansu ...... skoro nawet jak Pani twierdzi nie była na tej sali {diabelek} żeby uciąć temat podam tylko trzy moje typy od najlepszej w dół 1) Elba Bis2) Augustyniak3) Aleksandria to tylko moje zdanie, renesans jest według mojej opinii trochę niżej ale powtazam wszystkie sale są ok, reszta zależy od gustów młodej pary. pozdrawiam nowożeńców i Panią którą obraziłem zachęcaniem młodych do zbierania innych opinii na temat sal {zakochany}
Gość

Gość napisał(a):a to ciekawe że gość jest klientem ;)))) to niech Pani reklamuje śmierdzące danie {diabelek} wydawało mi się że klientem jest Para Młoda bo to oni płacą i wszystko z właścicielami załatwiają. Ale może Pani jest ważniejsza od pary młodej {jezyk}
Gość

Gość napisał(a):wracając do tematu, jeżeli to były twoje wypowiedzi z tej końcówki IP to teraz znowu piszesz że nie byłas nigdy w renesansie {co}jeżeli lepszy poziom wypowiedzi prezentuje ktoś kto pisze cyt."skrzydełek przy d.... nie mają" to mi faktycznie do takiego poziomu daleko {jezyk}[/quote]tak się składa, że absolutnie nie mam nic wspólnego z tzw. "tą końcówką IP" , nie wiem skąd takie domysły, z tego powodu, że się do niej odniosłam? Tak chyba na forum bywa, prawda? Tak samo jak odniosłam się do Twojej odpowiedzi, taka jakby wolność komentarza, a w Renesansie nie byłam jw. Dla rozwiania wszelkich wątpliwości - post z ok. 13.00 napisałam w pracy na komputerze stacjonarnym, aktualnie jestem w domu przy swoim laptopie :)A jeżeli chodzi o skrzydełka to faktycznie nadal nie wyobrażam sobie jak 2 kelnerów ma obsługiwać 110 osób na sali weselnej...tylko dzięki skrzydełkom bo byłam na weselu z trzema kelnerkami na tyleż osób i nie mogłam się doczekać ciepłych dań :/A kwestia czy klientem są tylko Młodzi dla mnie jest dyskusyjna, bo co z tego , że jedna para młoda wyjdzie z sali zadowolona skoro pozostałe 50 par gości będzie niezadowolonych i swoje negatywne odczucia będzie "sprzedawać" wszystkim znajomym po kolei...
Gość

Gość napisał(a):no i jeszcze, absolutnie nie czuję się obrażona :) po prostu zbyt szybko Pan interpretuje posty, chociażby IP i to mnie zirytowało, bo generalnie przerzucanie się "ty jesteś właścicielem" "ty jesteś konkurencją" jest irytujące, bo tak jak wyżej ktoś napisał: faktów ani właściciel ani konkurencja nie przeskoczy. a wg. mnie najlepszy jest Augustyniak, a opinia pewnie jest średnio miarodajna bo w Augustyniaku miałam swoje wesele, a z pozostałych sal byłam jedynie w Alicji, Kwadransie, Deptule, Arkadii.
Gość

Gość napisał(a):no tak to już jest na anonimowym forum że nie wiadomo komu się odpisuje i kto wcześniej pisał, temat lepiej zamknąć, opinie osób które nawet nie byli na jakiejś sali a ją oczerniają nie powinny moim zdaniem mieć miejsca, no ale .... żyjemy w wolnym kraju. Zawsze się znajdzie ktoś komu nie będzie pasowało jedzenie, wystrój, obsługa czy też właściciele. Młodzi powinni zbierać opinie z anonimowych wypowiedzi tylko od osób które nie będą się swojego zdania wstydzić. Nie wiem czy było tak jak koleżanka pisze że 2 kelnerów na 110 osób, jak ja pracowałem przy weselu na ok 120 osób było czterech kelnerów, nie wiadomo jake są do końca układy między młodymi a właścicielami, może niektórzy targując się wybierają jakieś "tańsze" rozwiązania. Pozdrowionka dla wszystkich i jeszcze raz przepraszam jak kogoś uraziłem.
Gość

Gość napisał(a):Potwierdzam opinie o sali Renesans . Ja też zaliczam sie do grona tych,którym przez swoja niefachowość zepsuli najpiekniejszy dzień w życiu jakim jest wesele.
Gość

Gość napisał(a):Praca w zawodzie kelnerskim wymaga świadomego i szczególnie starannego przestrzegania zasad.Kelner na służbie jest stale obserwowany i niejednokrotnie krytykowany,toteż,aby nie narazić się na złą opinię i złośliwe uwagi,musi podporządkować się rygorom,jakie nakłada na niego jego funkcja. Pożądane są tu również kwalifikacje o wysokim standardzie.Zawod kelnera obejmuje trzy stopnie zawodowe.Różnica w poszczególnych stanowiskach wynika ze stażu pracy,umiejętności zawodowych i systemu obsługi.Jak znam życie wlaściciele zakladów gastronomicznych faktycznie zatrudniają osoby podające i sprzatajace bez kwalifikacji które same nazywają sie ,,kelnerami,,.Trudno nazwać nawet ich uczniami lub praktykantami.Odpowiednie obsadzanie stanowisk pracy i kwalifikacje pracownikow stanowia ważny element dla zakladu,jest to szczególnie ważne gdyż z calego personelu chyba nikt nie ma tak częstego i bezpośredniego kontaktu z goścmi jak kelner.Czy zatrudniane osoby wiedzą co to jest technika przenoszenia naczyń,podawanie potraw,zasady nakrywania stolow i obsługi na bankietach i przy bufetach angielskich,czy ktos ich przygotował by pełnic tak odpowiedzialną funkcje?Ha czy mają sanepidoskie badania?Czy wiedza co oznacza termin serwowanie i co to jest?Gdzie są ich tytuły kwalifikacyjne,smieszą mnie ich profesjonalizmy tak czesto wypisywane w ofertch zakładów.Sylwetka eleganckiego kelnera stanowi na pewno dla zakladu gastronomicznego reklamę jednakowo ważną,jak dobrze utrzymana i przygotowana sala konsumencka oraz smaczne potrawy.Odzież reprezentacyjna szyta na miarę,oznaczona emblematem,starannie złozona serwetka kelnerska,oznaka spełnianego zawodu.W celu ujednolicenia czynności wykonywanych przy obsłudze określone zostały wytyczne,które mszą być znane i stosowane w praktyce przez personel obsługujący ,osądcie Państwo czy i jak stosują sie właściciele sal wraz z ,,profesjonalną ,,obsługą.Aby poprawić opinię faktycznie trzeba zrezygnować z łapanek a postawic na pracowników po szkole gastronomicznej a nie adeptów warsztatow mechanicznych,dozorcow itp ......bez wzgledu na to że gdzieś obsługiwał wesele .A tak poważnie chciał bym znać nazwiska tych najlebszych w Ostrołęce kelnerow.Pozdrawiam zaprasza od Rest . Augustyniak wzór do nnaśladowania.{ok}{ok}{ok}{ok}
Gość

Gość napisał(a):Panie "najlebszy"?!A ortografię to kelner znać powinien? Bo jeśli to jest pomyłka, to świadczy o braku twojej dokładności o której tak piszesz.I odpuść z tym augustyniakiem bo mi się rzygać chce!
Gość

Gość napisał(a):wszystkie sale są OK, dajcie se na luzzzzzzzzzzz każda sala ma robotę, po co jeszcze oczerniać innych ?? z tych wszystkich wypowiedzi wychodzi na to że dobrych sal u nas nie ma ;))) wszystkie są do.... {diabelek} Jak ktoś narzeka że jakaś sala zepsuła mu "najpiękniejszy" dzień w życiu to niech reklamuje, są do tego odpowiednie instytucje {tak}
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]Praca w zawodzie kelnerskim wymaga świadomego i szczególnie starannego przestrzegania zasad.Kelner na służbie jest stale obserwowany i niejednokrotnie krytykowany,toteż,aby nie narazić się na złą opinię i złośliwe uwagi,musi podporządkować się rygorom,jakie nakłada na niego jego funkcja. Pożądane są tu również kwalifikacje o wysokim standardzie.Zawod kelnera obejmuje trzy stopnie zawodowe.Różnica w poszczególnych stanowiskach wynika ze stażu pracy,umiejętności zawodowych i systemu obsługi.Jak znam życie wlaściciele zakladów gastronomicznych faktycznie zatrudniają osoby podające i sprzatajace bez kwalifikacji które same nazywają sie ,,kelnerami,,.Trudno nazwać nawet ich uczniami lub praktykantami.Odpowiednie obsadzanie stanowisk pracy i kwalifikacje pracownikow stanowia ważny element dla zakladu,jest to szczególnie ważne gdyż z calego personelu chyba nikt nie ma tak częstego i bezpośredniego kontaktu z goścmi jak kelner.Czy zatrudniane osoby wiedzą co to jest technika przenoszenia naczyń,podawanie potraw,zasady nakrywania stolow i obsługi na bankietach i przy bufetach angielskich,czy ktos ich przygotował by pełnic tak odpowiedzialną funkcje?Ha czy mają sanepidoskie badania?Czy wiedza co oznacza termin serwowanie i co to jest?Gdzie są ich tytuły kwalifikacyjne,smieszą mnie ich profesjonalizmy tak czesto wypisywane w ofertch zakładów.Sylwetka eleganckiego kelnera stanowi na pewno dla zakladu gastronomicznego reklamę jednakowo ważną,jak dobrze utrzymana i przygotowana sala konsumencka oraz smaczne potrawy.Odzież reprezentacyjna szyta na miarę,oznaczona emblematem,starannie złozona serwetka kelnerska,oznaka spełnianego zawodu.W celu ujednolicenia czynności wykonywanych przy obsłudze określone zostały wytyczne,które mszą być znane i stosowane w praktyce przez personel obsługujący ,osądcie Państwo czy i jak stosują sie właściciele sal wraz z ,,profesjonalną ,,obsługą.Aby poprawić opinię faktycznie trzeba zrezygnować z łapanek a postawic na pracowników po szkole gastronomicznej a nie adeptów warsztatow mechanicznych,dozorcow itp ......bez wzgledu na to że gdzieś obsługiwał wesele .A tak poważnie chciał bym znać nazwiska tych wspaniałych w Ostrołęce kelnerow.Pozdrawiam zaprasza do Rest . Augustyniak wzór do naśladowania.{ok}{ok}{ok}
Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]Najdrożej jest chyba w Borowiku.[/quote]I nie proponuje, bo jest nie warte swojej ceny
Gość

Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
- Dodawanie wpisów