dobry ginekolog w ostrołęce  do prowadzenia ciąży

Założony przez egna
strony: wstecz 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 48 dalej
Gość napisał(a):[quote=Gość]i to jest ten lekarz który został usunięty z Myszyńca za przyjmowanie pod wpływem %. I nic dziwnego że  nie ma kontraktu NFZ. Tu nie chodzi już nawet o wiedzę ale o bezpieczeństwo.  [/quote]Tego nie powinno się pisać na forum. Nie wiadomo czy to prawda.

Gość

11-08-2011, 03:07
[quote=Gość]i to jest ten lekarz który został usunięty z Myszyńca za przyjmowanie pod wpływem %. I nic dziwnego że  nie ma kontraktu NFZ. Tu nie chodzi już nawet o wiedzę ale o bezpieczeństwo.  [/quote]Tego nie powinno się pisać na forum. Nie wiadomo czy to prawda.
Gość napisał(a):Pani doktor Pajewska, o niej nikt nie pamieta, a to z pewnością dobry ginekolog. Każdy chwali tego u kogo był i krzywda sie nie stała. Ja u doktor Pajewskiej przeszłam i donoszoną ciążę i poronienienie.Kompetentna i rzeczowa kobieta

Gość

11-08-2011, 15:14
Pani doktor Pajewska, o niej nikt nie pamieta, a to z pewnością dobry ginekolog. Każdy chwali tego u kogo był i krzywda sie nie stała. Ja u doktor Pajewskiej przeszłam i donoszoną ciążę i poronienienie.Kompetentna i rzeczowa kobieta
Gość napisał(a):w sumie w ginekologii trzeba brac pod uwage indywidualne podejscie do pacjentki. Jednemu pomoze dany lekarz, innemu zas nie...

Gość

11-08-2011, 15:55
w sumie w ginekologii trzeba brac pod uwage indywidualne podejscie do pacjentki. Jednemu pomoze dany lekarz, innemu zas nie...
Gość napisał(a):[quote=Gość]a co sądzicie o dr Monińskim, jest godny polecenia? [/quote] TO nie jest lekarz!!! byłam u niego 2 razy w 5 i 7 tygodniu ciąży usg robił przez brzuch i strasznie bełgocze ziewając przy tym

Gość

12-09-2011, 15:46
[quote=Gość]a co sądzicie o dr Monińskim, jest godny polecenia? [/quote] TO nie jest lekarz!!! byłam u niego 2 razy w 5 i 7 tygodniu ciąży usg robił przez brzuch i strasznie bełgocze ziewając przy tym
Gość napisał(a):[quote=Gość][quote=Gość]i to jest ten lekarz który został usunięty z Myszyńca za przyjmowanie pod wpływem %. I nic dziwnego że  nie ma kontraktu NFZ. Tu nie chodzi już nawet o wiedzę ale o bezpieczeństwo.  [/quote]Tego nie powinno się pisać na forum. Nie wiadomo czy to prawda. [/quote]przeszukaj sobie archiwalne wydania Tygodnia Ostrołęckiego, przecież było o tym głośno. Info oficjalnie podane przez prasę.  

Gość

12-09-2011, 17:05
[quote=Gość][quote=Gość]i to jest ten lekarz który został usunięty z Myszyńca za przyjmowanie pod wpływem %. I nic dziwnego że  nie ma kontraktu NFZ. Tu nie chodzi już nawet o wiedzę ale o bezpieczeństwo.  [/quote]Tego nie powinno się pisać na forum. Nie wiadomo czy to prawda. [/quote]przeszukaj sobie archiwalne wydania Tygodnia Ostrołęckiego, przecież było o tym głośno. Info oficjalnie podane przez prasę.  
Gość napisał(a):[quote=Gość]TO nie jest lekarz!!! byłam u niego 2 razy w 5 i 7 tygodniu ciąży usg robił przez brzuch i strasznie bełgocze ziewając przy tym [/quote]Po pierwsze to BEŁKOCE.A po drugie sposób przeprowadzenia badania nie kwalifikuje go jako lekarza bądź też nie. Kobietki - nie przesadzajcie. Piszcie rzetelne informacje albo darujcie sobie głupie wycieczki tylko dlatego, że czujecie się anonimowe. A powiedziałaś może temu lekarzowi, że mówi niewyraźnie? Zapewne nie... Bo w twarz o wiele trudniej...Ja ze swojej strony powiem, że każdy lekarz jest dobry do prowadzenia ciąży przebiegającej prawidłowo. Jeśli coś Ci nie odpowiada w danym lekarzu idź do innego, może inny będzie bardziej pasował.

Gość

12-09-2011, 21:21
[quote=Gość]TO nie jest lekarz!!! byłam u niego 2 razy w 5 i 7 tygodniu ciąży usg robił przez brzuch i strasznie bełgocze ziewając przy tym [/quote]Po pierwsze to BEŁKOCE.A po drugie sposób przeprowadzenia badania nie kwalifikuje go jako lekarza bądź też nie. Kobietki - nie przesadzajcie. Piszcie rzetelne informacje albo darujcie sobie głupie wycieczki tylko dlatego, że czujecie się anonimowe. A powiedziałaś może temu lekarzowi, że mówi niewyraźnie? Zapewne nie... Bo w twarz o wiele trudniej...Ja ze swojej strony powiem, że każdy lekarz jest dobry do prowadzenia ciąży przebiegającej prawidłowo. Jeśli coś Ci nie odpowiada w danym lekarzu idź do innego, może inny będzie bardziej pasował.
Gość napisał(a):[quote=Gość][quote=Gość]TO nie jest lekarz!!! byłam u niego 2 razy w 5 i 7 tygodniu ciąży usg robił przez brzuch i strasznie bełgocze ziewając przy tym [/quote]Po pierwsze to BEŁKOCE.A po drugie sposób przeprowadzenia badania nie kwalifikuje go jako lekarza bądź też nie. Kobietki - nie przesadzajcie. Piszcie rzetelne informacje albo darujcie sobie głupie wycieczki tylko dlatego, że czujecie się anonimowe. A powiedziałaś może temu lekarzowi, że mówi niewyraźnie? Zapewne nie... Bo w twarz o wiele trudniej...Ja ze swojej strony powiem, że każdy lekarz jest dobry do prowadzenia ciąży przebiegającej prawidłowo. Jeśli coś Ci nie odpowiada w danym lekarzu idź do innego, może inny będzie bardziej pasował. [/quote]Tym bardziej, że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, każdy ma prawo do zmęczenia.. zastanowiła sie Pani, że taki lekarz może być po kilkunastogodzinnym dyżurze i przyszedł tylko dlatego, że był umówiony z Panią na wizytę??Oczywiście, Pani nigdy w życiu nie czułą zmęczenia, o ziewaniu nie wspominając...Proszę Was, wszyscy jesteśmy tylko ludźmi - lekarz ma takie samo prawo do zmęczenia, choroby i podrapania się po tyłku jak każdy inny człowiek! :)Jeśli komuś nie pasuje, na prawde warto zmienić.. Skoro wymowa lekarza jest głównym kryterium wyboru, to w sumie brak mi słów na komentarz..a USG przez brzuch - to zależy od lekarza.. Dziwię się, że Pani chciała te "dowcipne", bo większość moich koleżanek (i ja też!) jednak woli brzuszne :)Jak dziewczyna jest szczupła to i na takim dobrze widać ciążę :)Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży...

Gość

13-09-2011, 08:49
[quote=Gość][quote=Gość]TO nie jest lekarz!!! byłam u niego 2 razy w 5 i 7 tygodniu ciąży usg robił przez brzuch i strasznie bełgocze ziewając przy tym [/quote]Po pierwsze to BEŁKOCE.A po drugie sposób przeprowadzenia badania nie kwalifikuje go jako lekarza bądź też nie. Kobietki - nie przesadzajcie. Piszcie rzetelne informacje albo darujcie sobie głupie wycieczki tylko dlatego, że czujecie się anonimowe. A powiedziałaś może temu lekarzowi, że mówi niewyraźnie? Zapewne nie... Bo w twarz o wiele trudniej...Ja ze swojej strony powiem, że każdy lekarz jest dobry do prowadzenia ciąży przebiegającej prawidłowo. Jeśli coś Ci nie odpowiada w danym lekarzu idź do innego, może inny będzie bardziej pasował. [/quote]Tym bardziej, że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, każdy ma prawo do zmęczenia.. zastanowiła sie Pani, że taki lekarz może być po kilkunastogodzinnym dyżurze i przyszedł tylko dlatego, że był umówiony z Panią na wizytę??Oczywiście, Pani nigdy w życiu nie czułą zmęczenia, o ziewaniu nie wspominając...Proszę Was, wszyscy jesteśmy tylko ludźmi - lekarz ma takie samo prawo do zmęczenia, choroby i podrapania się po tyłku jak każdy inny człowiek! :)Jeśli komuś nie pasuje, na prawde warto zmienić.. Skoro wymowa lekarza jest głównym kryterium wyboru, to w sumie brak mi słów na komentarz..a USG przez brzuch - to zależy od lekarza.. Dziwię się, że Pani chciała te "dowcipne", bo większość moich koleżanek (i ja też!) jednak woli brzuszne :)Jak dziewczyna jest szczupła to i na takim dobrze widać ciążę :)Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży...
Gość napisał(a):Co do usg przez ruch mnie też to odpowiadałoby, po co zaraz się rozbierać.

Gość

13-09-2011, 10:40
Co do usg przez ruch mnie też to odpowiadałoby, po co zaraz się rozbierać.
Gość napisał(a):[quote=Gość][quote=Gość][quote=Gość]TO nie jest lekarz!!! byłam u niego 2 razy w 5 i 7 tygodniu ciąży usg robił przez brzuch i strasznie bełgocze ziewając przy tym [/quote]Po pierwsze to BEŁKOCE.A po drugie sposób przeprowadzenia badania nie kwalifikuje go jako lekarza bądź też nie. Kobietki - nie przesadzajcie. Piszcie rzetelne informacje albo darujcie sobie głupie wycieczki tylko dlatego, że czujecie się anonimowe. A powiedziałaś może temu lekarzowi, że mówi niewyraźnie? Zapewne nie... Bo w twarz o wiele trudniej...Ja ze swojej strony powiem, że każdy lekarz jest dobry do prowadzenia ciąży przebiegającej prawidłowo. Jeśli coś Ci nie odpowiada w danym lekarzu idź do innego, może inny będzie bardziej pasował. [/quote]Tym bardziej, że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, każdy ma prawo do zmęczenia.. zastanowiła sie Pani, że taki lekarz może być po kilkunastogodzinnym dyżurze i przyszedł tylko dlatego, że był umówiony z Panią na wizytę??Oczywiście, Pani nigdy w życiu nie czułą zmęczenia, o ziewaniu nie wspominając...Proszę Was, wszyscy jesteśmy tylko ludźmi - lekarz ma takie samo prawo do zmęczenia, choroby i podrapania się po tyłku jak każdy inny człowiek! :)Jeśli komuś nie pasuje, na prawde warto zmienić.. Skoro wymowa lekarza jest głównym kryterium wyboru, to w sumie brak mi słów na komentarz..a USG przez brzuch - to zależy od lekarza.. Dziwię się, że Pani chciała te "dowcipne", bo większość moich koleżanek (i ja też!) jednak woli brzuszne :)Jak dziewczyna jest szczupła to i na takim dobrze widać ciążę :)Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży... [/quote]mam wrażenie że tu chodzi nie o zmęczenie ale o kulturę osobistą. Rozmawiać z pacjentką i ziewać? i jeszcze usprawiedliwiać to zmęczeniem?  jeśli lekarz jest aż tak zmęczony to nie powinien przyjmować pacjentki, to nie jest sprzedawca w sklepie tylko zdecydowanie bardziej odpowiedzialny zawód.

Gość

14-09-2011, 08:44
[quote=Gość][quote=Gość][quote=Gość]TO nie jest lekarz!!! byłam u niego 2 razy w 5 i 7 tygodniu ciąży usg robił przez brzuch i strasznie bełgocze ziewając przy tym [/quote]Po pierwsze to BEŁKOCE.A po drugie sposób przeprowadzenia badania nie kwalifikuje go jako lekarza bądź też nie. Kobietki - nie przesadzajcie. Piszcie rzetelne informacje albo darujcie sobie głupie wycieczki tylko dlatego, że czujecie się anonimowe. A powiedziałaś może temu lekarzowi, że mówi niewyraźnie? Zapewne nie... Bo w twarz o wiele trudniej...Ja ze swojej strony powiem, że każdy lekarz jest dobry do prowadzenia ciąży przebiegającej prawidłowo. Jeśli coś Ci nie odpowiada w danym lekarzu idź do innego, może inny będzie bardziej pasował. [/quote]Tym bardziej, że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, każdy ma prawo do zmęczenia.. zastanowiła sie Pani, że taki lekarz może być po kilkunastogodzinnym dyżurze i przyszedł tylko dlatego, że był umówiony z Panią na wizytę??Oczywiście, Pani nigdy w życiu nie czułą zmęczenia, o ziewaniu nie wspominając...Proszę Was, wszyscy jesteśmy tylko ludźmi - lekarz ma takie samo prawo do zmęczenia, choroby i podrapania się po tyłku jak każdy inny człowiek! :)Jeśli komuś nie pasuje, na prawde warto zmienić.. Skoro wymowa lekarza jest głównym kryterium wyboru, to w sumie brak mi słów na komentarz..a USG przez brzuch - to zależy od lekarza.. Dziwię się, że Pani chciała te "dowcipne", bo większość moich koleżanek (i ja też!) jednak woli brzuszne :)Jak dziewczyna jest szczupła to i na takim dobrze widać ciążę :)Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży... [/quote]mam wrażenie że tu chodzi nie o zmęczenie ale o kulturę osobistą. Rozmawiać z pacjentką i ziewać? i jeszcze usprawiedliwiać to zmęczeniem?  jeśli lekarz jest aż tak zmęczony to nie powinien przyjmować pacjentki, to nie jest sprzedawca w sklepie tylko zdecydowanie bardziej odpowiedzialny zawód.
Gość napisał(a):[quote=Gość]mam wrażenie że tu chodzi nie o zmęczenie ale o kulturę osobistą. Rozmawiać z pacjentką i ziewać? i jeszcze usprawiedliwiać to zmęczeniem?  jeśli lekarz jest aż tak zmęczony to nie powinien przyjmować pacjentki, to nie jest sprzedawca w sklepie tylko zdecydowanie bardziej odpowiedzialny zawód. [/quote]tak tylko rzuciłam z tym zmęczeniem ;) Lekarze często są po dyzurach, mój lekarz nie raz przychodził tylko dla mnie, bo umawiałam się w innym terminie niż przyjmował (przyjmował w tygodniu w godzinach, gdzie mi nie pasowało, więc umawiałam się z Nim w sobotę - po Jego dyżurze). Nie zwracałam uwagi na to, czy ziewa. Nie wiem co w tym takiego strasznego..Gdyby zionął alkoholem, to oczywiście - to jest zakazane, ale ziewanie? Raz czy dwa..? :)Nie no, chyba jestem za mało czepialska.. mnie takie rzeczy nie ruszają w ogóle :) Jednak jesli komuś nie pasuje takie zachowanie - lepiej zmienić lekarza, po co denerwować się co każdą wizytę, że lekarz ziewnął ;) Stres w ciązy jest niewskazany :)Pozdrawiam

Gość

14-09-2011, 13:54
[quote=Gość]mam wrażenie że tu chodzi nie o zmęczenie ale o kulturę osobistą. Rozmawiać z pacjentką i ziewać? i jeszcze usprawiedliwiać to zmęczeniem?  jeśli lekarz jest aż tak zmęczony to nie powinien przyjmować pacjentki, to nie jest sprzedawca w sklepie tylko zdecydowanie bardziej odpowiedzialny zawód. [/quote]tak tylko rzuciłam z tym zmęczeniem ;) Lekarze często są po dyzurach, mój lekarz nie raz przychodził tylko dla mnie, bo umawiałam się w innym terminie niż przyjmował (przyjmował w tygodniu w godzinach, gdzie mi nie pasowało, więc umawiałam się z Nim w sobotę - po Jego dyżurze). Nie zwracałam uwagi na to, czy ziewa. Nie wiem co w tym takiego strasznego..Gdyby zionął alkoholem, to oczywiście - to jest zakazane, ale ziewanie? Raz czy dwa..? :)Nie no, chyba jestem za mało czepialska.. mnie takie rzeczy nie ruszają w ogóle :) Jednak jesli komuś nie pasuje takie zachowanie - lepiej zmienić lekarza, po co denerwować się co każdą wizytę, że lekarz ziewnął ;) Stres w ciązy jest niewskazany :)Pozdrawiam
Gość napisał(a):tylko Mróz :) POLECAM

Gość

02-10-2011, 10:51
tylko Mróz :) POLECAM
Gość napisał(a):Tylko MRÓZ ? Przeczytaj co pisałam na początku istnienia tego tematu - o tym jak szył mnie  bez znieczulenia, o tym w jaki sposób to zrobił i o tym jak kilka lat później byłam u niego, a on tak się dziwił patrząc na moje zmasakrowane krocze kto mnie tak strasznie potraktował i jak chciał to naprawiać - BO ZAPOMNIAŁ ŻE TO BYŁ  ON Nie polecam. Nigdy! Za żadne skarby świata.

Gość

02-10-2011, 10:58
Tylko MRÓZ ? Przeczytaj co pisałam na początku istnienia tego tematu - o tym jak szył mnie  bez znieczulenia, o tym w jaki sposób to zrobił i o tym jak kilka lat później byłam u niego, a on tak się dziwił patrząc na moje zmasakrowane krocze kto mnie tak strasznie potraktował i jak chciał to naprawiać - BO ZAPOMNIAŁ ŻE TO BYŁ  ON Nie polecam. Nigdy! Za żadne skarby świata.
Gość napisał(a):A ja mam pytanie w sprawie doktora Pyskło.Czy jeżeli jestem jego pacjentką na kasę chorych to czy również jest wykonywane USG?  Bo opinie są różne a ja już nie wiem o co chodzi.I czy te USG jest płatne czy nie...Bardzo bym prosiła o odpowiedź kogoś, kto wie coś na ten temat, abym nie została wprowadzona w błąd.  Z góry dziękuję :)

Gość

04-10-2011, 10:16
A ja mam pytanie w sprawie doktora Pyskło.Czy jeżeli jestem jego pacjentką na kasę chorych to czy również jest wykonywane USG?  Bo opinie są różne a ja już nie wiem o co chodzi.I czy te USG jest płatne czy nie...Bardzo bym prosiła o odpowiedź kogoś, kto wie coś na ten temat, abym nie została wprowadzona w błąd.  Z góry dziękuję :)
Gość napisał(a):na usg umawiasz sie na inny termin niz wizyta. Usg jest płatne 60 zł nawet jak wizyty są w ramach NFZ.

Gość

04-10-2011, 11:04
na usg umawiasz sie na inny termin niz wizyta. Usg jest płatne 60 zł nawet jak wizyty są w ramach NFZ.
Gość napisał(a):Kurcze no to dziwne trochę...W "Feminie" również się chodzi na kasę chorych ale za usg się nie płaci.Od czego to zależy?

Gość

04-10-2011, 14:36
Kurcze no to dziwne trochę...W "Feminie" również się chodzi na kasę chorych ale za usg się nie płaci.Od czego to zależy?
Gość napisał(a):Od 1 stycznia 2011 roku weszło w życie rozporządzenie Ministra Finansów, zgodnie z którym gabinety lekarskie i kancelarie prawnicze mają obowiązek zainstalować kasy fiskalne. Nowe grupy podatników miały czas na zaopatrzenie się w kasy fiskalne do końca kwietnia 2011 roku.W związku z powyższym mam pytanie.Czy Szanowne Panie, po wizycie w gabinecie prywatnym otrzymują paragon z kasy fiskalnej?

Gość

05-10-2011, 11:43
Od 1 stycznia 2011 roku weszło w życie rozporządzenie Ministra Finansów, zgodnie z którym gabinety lekarskie i kancelarie prawnicze mają obowiązek zainstalować kasy fiskalne. Nowe grupy podatników miały czas na zaopatrzenie się w kasy fiskalne do końca kwietnia 2011 roku.W związku z powyższym mam pytanie.Czy Szanowne Panie, po wizycie w gabinecie prywatnym otrzymują paragon z kasy fiskalnej?
Gość napisał(a):Jeśli leczysz się na NFOZ to wszystkie badania masz za darmo-USG również.Za wszystkie Twoje badania płaci NFOZ  Jeśli płacisz za USG znaczy że chcesz płacić i godzisz się na to!-czyli że Twoje USG jest opłacane podwójnie; przez Fundusz i przez Ciebie-czy to już rozumiesz? Jeśli jesteś w ciąży masz prawo oczekiwać i żądać badań niepłatnych USG -chyba że zgodzisz się na płatne dodatkowe badanie ale jeśli nie chcesz nie musisz godzić się na wyłudzanie od siebie kasy.

Gość

05-10-2011, 13:00
Jeśli leczysz się na NFOZ to wszystkie badania masz za darmo-USG również.Za wszystkie Twoje badania płaci NFOZ  Jeśli płacisz za USG znaczy że chcesz płacić i godzisz się na to!-czyli że Twoje USG jest opłacane podwójnie; przez Fundusz i przez Ciebie-czy to już rozumiesz? Jeśli jesteś w ciąży masz prawo oczekiwać i żądać badań niepłatnych USG -chyba że zgodzisz się na płatne dodatkowe badanie ale jeśli nie chcesz nie musisz godzić się na wyłudzanie od siebie kasy.
Gość napisał(a):Ja będąc po prywatnej wizycie w Centrum Medycznym otrzymałam paragon.

Gość

05-10-2011, 19:25
Ja będąc po prywatnej wizycie w Centrum Medycznym otrzymałam paragon.
Gość napisał(a):To teraz się lekarzom ukróci, przyjmują prywatnie po godzinach w państwowych przychodniach, może już się to ukróci np. Buciński, Niewiński i wielu by wyliczać.Niech założą działalność, kupią sprzęt to wtedy i paragon wystawią, a jeśli chodzi o USGSpotkałam się w Ostrołęckich gabinetach, że nie dają wydruku, skoro przychodzę na wizytę to chyba nie muszę błagać lekarza o wydruk, a ten odpowiada patrząc się jak na UFO "Nie mogę wydrukować, albo brak papieru, albo tuszu".ParanojaJak idę do sklepu za coś płacę dostaję produkt, to dlaczego nie jest tak z USG - skoro za to zapłaciłam.Wiem, że czytają to forum lekarze, więc niech nie traktują kobiety jak maszynki do robienia pieniędzy. Chyba nie tędy droga.

Gość

05-10-2011, 22:46
To teraz się lekarzom ukróci, przyjmują prywatnie po godzinach w państwowych przychodniach, może już się to ukróci np. Buciński, Niewiński i wielu by wyliczać.Niech założą działalność, kupią sprzęt to wtedy i paragon wystawią, a jeśli chodzi o USGSpotkałam się w Ostrołęckich gabinetach, że nie dają wydruku, skoro przychodzę na wizytę to chyba nie muszę błagać lekarza o wydruk, a ten odpowiada patrząc się jak na UFO "Nie mogę wydrukować, albo brak papieru, albo tuszu".ParanojaJak idę do sklepu za coś płacę dostaję produkt, to dlaczego nie jest tak z USG - skoro za to zapłaciłam.Wiem, że czytają to forum lekarze, więc niech nie traktują kobiety jak maszynki do robienia pieniędzy. Chyba nie tędy droga.
Gość napisał(a):koleżanka kiedyś była u jakiegoś lekarza prywatnie i wizyta miała kosztować 60 złotych, jak powiedziała, że chce paragon to cena wzrosła do 80 złotychdopoki ludzie będą to tolerowac i nie beda dochodzic swoich praw to te szuje będą to wykorzystywac

Gość

06-10-2011, 09:33
koleżanka kiedyś była u jakiegoś lekarza prywatnie i wizyta miała kosztować 60 złotych, jak powiedziała, że chce paragon to cena wzrosła do 80 złotychdopoki ludzie będą to tolerowac i nie beda dochodzic swoich praw to te szuje będą to wykorzystywac

strony: wstecz 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 48 dalej
Informacje dodatkowe
Aktualnie na forum jest 0 zalogowanych użytkowników.
Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
Prawa dostępu
  • Dodawanie wpisów