- Forum ogólne
- Pomóżcie mi wybrać kamerzyste i fotografa na wesele!
Pomóżcie mi wybrać kamerzyste i fotografa na wesele!
Gość napisał(a):Witam, Ubiegłego roku brałem ślub. Nie będę reklamował swojego fotografa ale to jeden z prowodyrów, facet z doświadczeniem. Czytam posty nie wiem jak nazwać to co piszą, czym próbują sie pochwalić. Jurga photography co to jest a on wogole raz w życiu fotografował wesele ? Kolejny jakiś "Modrak" co to ma być. Współczuje temu dziecku. Ludzie jak chcecie coś pokazać bo przecież wesele jest raz w życiu i to ma byc pamiątka a nie coś na odwal.dajcie sob ie spokój i nie bierzcie się za to... PROSZĘ.{zly}
Gość

Gość napisał(a):tylko Pan Bogdan Kruczyk, studio Takton ! Jest naprawdę oddany swojej pracy, swietny profesjonalista. Z czystym sumieniem polecam, a film to poprostu miodzio.a tel to: 608 034 715
Gość

Gość napisał(a):Jak mnie nikt nie chwali, to sam się pochwalę! A co? Dla mnie ściema i to okropna!!!
Gość

Gość napisał(a):Jak mnie nikt nie chwali, to sam się pochwalę! A co? Dla mnie ściema i to okropna!!!
Gość

Gość napisał(a):Ha ha ha ha. Ale jaja tu wypisuja. Ludzie czytajacy te wypowiedzi - nie dajcie sie nabrac na te bzdury o ktorych pisza ci gimnazjalisci. Widac odrazu ze ktos robi sobie jaja i pisze *****ly. Ha ha ha
Gość

Gość napisał(a):To prawda. Ten temat na tym forum jest niewiarygodny.
Gość

Gość napisał(a):Polecam Mariusz Rosiński tel.0-503-852-013
Gość

Gość napisał(a):tu szukają fotografów a nie bawidamków hehe
Gość

Gość

Gość

Gość napisał(a):Polecam studio borkowski, super nagranie i super zdjęcia {ok}
Gość

Gość napisał(a):borkowski nigdy , nawet wrogowi nie polecę i gdy \by był ostatnim również bym podziękował.
Gość

Gość napisał(a):borkowski nigdy , nawet wrogowi nie polecę i gdy \by był ostatnim również bym podziękował.
Gość

Gość napisał(a):mysle ze Pan Sławomir Zyłka godny polecenia Firma digital
Gość

Gość napisał(a):jaki jest teraz przedział cenowy za usługi foto i video ? ... tzn ile kasy trzeba szykować na te usługi na w miarę dobrym poziomie....
Gość

Gość napisał(a):Partacze z kiepskim sprzętem z wbudowaną lampą, bez grama samokrytycyzmu zrobią to za 800-1000zł - dostaniesz około 1000 zdjęć prosto z karty pamięci, z czego 70% to będą powtórki zrobione w trybie seryjnym, 50% będzie nieostrych, prawdopodobnie wszystkie będą miały skopany balans bieli (najczęściej żółte twarze).Jeśli ktoś odrobinę zna się na rzeczy (posiada aparat trochę dłużej, śluby robił tylko znajomym) zrobi to za 1200-1500zł, dostaniesz z 500-600 zdjęć, z których połowy nigdy nie obejrzysz, bo po 10 minutach ci się znudzi oglądanie podobnych ujęć. Niewybredni będą pewnie zadowoleni, bo zapłacą niewiele, a zdjęcia będą w miarę ostre.Jeśli chodzi o profesjonalne usługi, to taka osoba odda Ci około 200 zdjęć, przy czym będziesz mieć udokumentowane przygotowania, ślub, wesele, plener. Taka osoba poświęci potem tydzień na solidne selekcjonowanie kadrów, powywala powtórzone ujęcia, starannie przy obróbce dobierze balans bieli, pomyśli nad fajnym, niestandardowym plenerem. Zdjęcia nie będą tylko "ostre i kolorowe" ale też fajnie zakomponowane, estetyczne, z pomysłem. Za taką usługę legalnego fotografa, który płaci podatki trzeba zapłacić ponad 2000zł, bo jego czas pracy to nie tylko sobota do północy, ale potem mozolna obróbka zdjęć przez wiele godzin. To usługa dla osób, które cenią dobrą fotografię, potrafią odróżnić zdjęcie bardzo dobre od zwykłego pstryka i zależy im na ponadczasowej pamiątce, której nie będą się wstydzili pokazać innym. W Ostrołęce takie zdjęcia robią nieliczni. Nie będę wymieniał, żeby nie zaczynać pyskówki. Zainteresowani znajdą. Wachlarz jest szeroki, każdy znajdzie coś dla siebie.pozdrawiamT.
Gość

Gość napisał(a):PS. Mogę jeszcze dodać, że ci, którzy robią śluby często, zrobią to solidnie, ale po pewnym czasie zjada ich rutyna i zaczynają powtarzać ujęcia. Warto więc sprawdzić, czy przypadkiem znajomi nie mieli tego samego fotografa, bo może być ZONK ;)Tak więc do wyboru jest:- tanio i byle jak (amator, wbudowana lampa)- średnio drogo, w miarę dobrze (amator, lampa zewnętrzna)- drogo i solidnie, ale rutynowo (półprofesjonalista z zestawem dobrych obiektywów i takim samym zestawem pomysłów)- trochę drogo, ale nieszablonowo (entuzjasta nie robiący wyłącznie w ślubach, robi to dla przyjemności, więc ma niestandardowe pomysły)- bardzo drogo, ale nieszablonowo i indywidualnie (zawodowiec, z asystentami i pakietem oryginalnych pomysłów)
Gość

Gość napisał(a):dzięki za rzeczową wypowiedź - mocno pomocne ;) ja się domyślam jak jest z jakością, sprzętem, doświadczeniem, rutyną, pomysłami, kwalifikacjami, itd ... głównie interesował mnie przedział cenowy, rozumiem, że w fotografii jest to rozpiętość 1000 - >2000. Jednocześnie twierdzę, że pewnie każda para potrafi odróżnić lepszego fotografa od gorszego ale nie każdego niestety stać na usługi z górnej półki - trzeba się zadowolić usługami na miarę swojej kieszeni. To trochę tak jak z samochodami, nie każdego stać na nowe auto ... prawda ??
Gość

Gość napisał(a):Ojeja i znowu pan Tomek sie reklamuje .Co zamalo zlecen pewnie{mruga},za wysoka cena?{mruga}
Gość

Gość napisał(a):ha ha :) Jeśli o mnie chodzi na ilość zleceń nigdy nie narzekałem i nie narzekam :) Skończyłem również z wyjaśnianiem spraw dotyczących cen i specyfiki naszej pracy na tym forum ponieważ mija się to z celem. Jak wciąż widzę "życzliwych" i tych których zazdrość zżera na tym forum nie brakuje. Poza tym podpisuję swoje posty czytelniej :) Pozdrawiam Tomek Grzyb
Gość

Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
- Dodawanie wpisów