Pomóżcie mi wybrać kamerzyste i fotografa na wesele!

Założony przez ka4rolcia
strony: wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 41 dalej
Gość napisał(a):Jaki polonista tak mądrze się wypowiada. . Zresztą forum jest stworzone po to żeby można było się wypowiedzieć jak i spytać. Ale niektórzy nie widzą dalej jak własny monitor i mają z tym problemy:)  

Gość

26-07-2010, 20:03
Jaki polonista tak mądrze się wypowiada. . Zresztą forum jest stworzone po to żeby można było się wypowiedzieć jak i spytać. Ale niektórzy nie widzą dalej jak własny monitor i mają z tym problemy:)  
Gość napisał(a):czy miał ktoś do czynienia ze studiem alex atelier?

Gość

03-08-2010, 21:11
czy miał ktoś do czynienia ze studiem alex atelier?

Gość

Gość

Gość napisał(a):[quote=Gość]Koledzy uważam że nie ma o co się sprzeczać :) Każdy ma swoją robotę i nie wytykajmy sobie że jeden zarabia łatwo a drugi ciężko-to są po prostu dwie inne profesje które spotykają się przy jednej okazji. Na pewno dobry muzyk musi mieć lata praktyki zanim zacznie występować płacić za naukę, zmieniać sprzęt, zdobywać doświadczenie zanim wyjdzie na scenę. Grania i śpiewanie jest wyczerpujące ale kończy się wesele i jedzie do domu. To prawda że dzieląc pieniądze jedna osoba zarabia mniej ale musicie pamiętać że fotograf po skończonej pracy ok. 1-2 tyg. obrabia zdjęcia (przynajmniej dobry fotograf) Trzeba doliczyć jego czas poza weselem. Zarobienie 1900 zł przed odjęciem podatku (bo tyle najdrożsi zarejestrowani fotografowie w Ostrołęce zarabiają) nie jest czymś kosmicznym. Poza tym nie wiem skąd taka opinia że wszystko można poprawić w pfotoshopie. Jeśli źle kadrujesz lub mocno nie doświetlisz lub poruszysz zdjęcia nie poprawisz za chińskiego boga !! Fotograf też ma sprzęt za min 25 tys. Nie rusza się bez dwóch aparatów, dwóch lamp, przynajmniej trzech obiektywów bo jeśli coś wysiądzie co zrobi? powie przepraszam i wyjdzie? Szanujmy nawzajem siebie i swoją pracę. Jeśli ktoś uważa że zarabia zbyt mało to niech się rozwija, podnosi poprzeczkę gra w droższych zespołach (są takie które kasują 12 tys. i grają w Ostrołęce-są z poza). Jeśli uważa że jako fotograf zarabia zbyt mało niech pracuje nad sobą, podnosi umiejętności, kupuje jeszcze lepszy sprzęt - może będąc dobrym ogólnopolskim fotografem będzie za parę lat zarabiać 3-5 tys.) Podobnie kamerzyści. Każdy zawód ma swoją specyfikę i cenę. Nie warto się sprzeczać i wylewać swoje kompleksy w stylu: ty to masz łatwą pracę i aż tyle Ci płacą!! zamiast tego proponuję wziąć się porządnie do roboty a potem spotkać się na piwie. Pozdrawiam Wszystkich Tomek Grzyb [/quote]Jeśli chodzi o ceny najdroższych, Ostrołęckich fotografów, to chyba masz Tomku stare dane!

Gość

25-08-2010, 21:55
[quote=Gość]Koledzy uważam że nie ma o co się sprzeczać :) Każdy ma swoją robotę i nie wytykajmy sobie że jeden zarabia łatwo a drugi ciężko-to są po prostu dwie inne profesje które spotykają się przy jednej okazji. Na pewno dobry muzyk musi mieć lata praktyki zanim zacznie występować płacić za naukę, zmieniać sprzęt, zdobywać doświadczenie zanim wyjdzie na scenę. Grania i śpiewanie jest wyczerpujące ale kończy się wesele i jedzie do domu. To prawda że dzieląc pieniądze jedna osoba zarabia mniej ale musicie pamiętać że fotograf po skończonej pracy ok. 1-2 tyg. obrabia zdjęcia (przynajmniej dobry fotograf) Trzeba doliczyć jego czas poza weselem. Zarobienie 1900 zł przed odjęciem podatku (bo tyle najdrożsi zarejestrowani fotografowie w Ostrołęce zarabiają) nie jest czymś kosmicznym. Poza tym nie wiem skąd taka opinia że wszystko można poprawić w pfotoshopie. Jeśli źle kadrujesz lub mocno nie doświetlisz lub poruszysz zdjęcia nie poprawisz za chińskiego boga !! Fotograf też ma sprzęt za min 25 tys. Nie rusza się bez dwóch aparatów, dwóch lamp, przynajmniej trzech obiektywów bo jeśli coś wysiądzie co zrobi? powie przepraszam i wyjdzie? Szanujmy nawzajem siebie i swoją pracę. Jeśli ktoś uważa że zarabia zbyt mało to niech się rozwija, podnosi poprzeczkę gra w droższych zespołach (są takie które kasują 12 tys. i grają w Ostrołęce-są z poza). Jeśli uważa że jako fotograf zarabia zbyt mało niech pracuje nad sobą, podnosi umiejętności, kupuje jeszcze lepszy sprzęt - może będąc dobrym ogólnopolskim fotografem będzie za parę lat zarabiać 3-5 tys.) Podobnie kamerzyści. Każdy zawód ma swoją specyfikę i cenę. Nie warto się sprzeczać i wylewać swoje kompleksy w stylu: ty to masz łatwą pracę i aż tyle Ci płacą!! zamiast tego proponuję wziąć się porządnie do roboty a potem spotkać się na piwie. Pozdrawiam Wszystkich Tomek Grzyb [/quote]Jeśli chodzi o ceny najdroższych, Ostrołęckich fotografów, to chyba masz Tomku stare dane!
Gość napisał(a):Ja z całego serca polecam Tomka Grzyba!!Koleś zna się na fotografii a zarazem ma wyobraźnie artysty.Przykłada się do tego co robi i umie współpracować z młodymi.Oczywiście dobry fotograf kosztuje,wiec 2 tyś trzeba szykować,Ale warto!!!{mruga}

Gość

26-08-2010, 10:44
Ja z całego serca polecam Tomka Grzyba!!Koleś zna się na fotografii a zarazem ma wyobraźnie artysty.Przykłada się do tego co robi i umie współpracować z młodymi.Oczywiście dobry fotograf kosztuje,wiec 2 tyś trzeba szykować,Ale warto!!!{mruga}
Gość napisał(a):ilu ludzi tyle opinii i po co to pytac :-) hehehe tu w tym watku jest wymienionych wielu wraz ze stronami interentowymi, przejrzeć i sie wybrac na spotkanie:-) to polecam najbardziej a tu jasne ze kazdy bedzie polecal swojego fotografa z wesela:-)

Gość

26-08-2010, 22:24
ilu ludzi tyle opinii i po co to pytac :-) hehehe tu w tym watku jest wymienionych wielu wraz ze stronami interentowymi, przejrzeć i sie wybrac na spotkanie:-) to polecam najbardziej a tu jasne ze kazdy bedzie polecal swojego fotografa z wesela:-)
Gość napisał(a):Czy ktoś korzystał z usług kamerzysty Marcina D? Czy ktoś zna jego nazwisko i ma jakiś kontakt do niego?

Gość

27-08-2010, 11:19
Czy ktoś korzystał z usług kamerzysty Marcina D? Czy ktoś zna jego nazwisko i ma jakiś kontakt do niego?
Gość napisał(a):W głowach się tym fotografom i kamerunom poprzewracało, żeby tyle brać za usłuę drożej od zespołów przyszli Państwo Młodzi zastanówcie się czy za taką kasę nie zamówić obrazu i to olejnego{zdziwko}

Gość

27-08-2010, 11:50
W głowach się tym fotografom i kamerunom poprzewracało, żeby tyle brać za usłuę drożej od zespołów przyszli Państwo Młodzi zastanówcie się czy za taką kasę nie zamówić obrazu i to olejnego{zdziwko}
Gość napisał(a):hahaha co niektorzy patrzę to nie wiedzą co to zanczy prawdziwa fotografia!!! i dlatego narzekajaą na ceny hehhe. tak zamowcie sobie obraz olejny najlepiej zrobcie go z kieliszkami od szampana w ręku albo zza drzewka ahahha:-) aha i do tego ze swiadkami albo z polowa rodziny. :-)

Gość

27-08-2010, 12:35
hahaha co niektorzy patrzę to nie wiedzą co to zanczy prawdziwa fotografia!!! i dlatego narzekajaą na ceny hehhe. tak zamowcie sobie obraz olejny najlepiej zrobcie go z kieliszkami od szampana w ręku albo zza drzewka ahahha:-) aha i do tego ze swiadkami albo z polowa rodziny. :-)
Gość napisał(a):hey, niedawno oglądałam film z wesela koleżanki, powiem szczerze, że nie wiedziałam , że ktoś może tak fajnie nakręcić film z wesela, nie wspomnę że plener wyszedł miodzio :))))))))))))) Namiary:  Bogdan Kruczyk, tel: 608 034 715,  www.takton.pl    

Gość

27-08-2010, 20:00
hey, niedawno oglądałam film z wesela koleżanki, powiem szczerze, że nie wiedziałam , że ktoś może tak fajnie nakręcić film z wesela, nie wspomnę że plener wyszedł miodzio :))))))))))))) Namiary:  Bogdan Kruczyk, tel: 608 034 715,  www.takton.pl    
Gość napisał(a):Nie widziałem nic lepszego niż http://www.hqstudio.pl , jeśli któryś video kamerzysta robi takie materiały niech się pochwali sam. I nie reklamujcie się Panowie w tak perfidny sposób - bo to nie ładnie

Gość

27-08-2010, 21:07
Nie widziałem nic lepszego niż http://www.hqstudio.pl , jeśli któryś video kamerzysta robi takie materiały niech się pochwali sam. I nie reklamujcie się Panowie w tak perfidny sposób - bo to nie ładnie
Gość napisał(a):Widzę, że zamiast opisywać ostrołęckich fotografów i kamerzystów, trwa tu zażarta walka o klienta. Powiem krótko - niedawno miałem ślub. Przed wyborem kamerzysty i fotografa, przeczytałem mnóstwo takich opinii jakie w tym wątku są zamieszczone  i wybrałem (tak mi się wydawało) najlepszą ekipę. Teraz mogę powiedzieć, że gorszej fotograficzki (czy jak tam się zowie kobieta fotograf) nie mogliśmy chyba wybrać - zdjęcia gorsze od wykonanych przez niektórych gości zwykłymi aparatami, amatorsko obrobione, niektóre wręcz paskudne...Teraz jest mi przykro, że nie mam porządnej pamiątki ze ślubu. Za zdjęcia zapłaciliśmy 1000 zł i muszę powiedzieć, że nie były warte nawet połowy tej kwoty. Wniosek jest oczywisty - wątek nadaje się chyba do usunięcia - pamiętajcie , nigdy nie będziecie mieć pewności, że niektórzy z opisanych tutaj pseudo-profesjonalistów tak naprawdę są zwykłymi laikami bez pojęcia o fotografii. Dlatego zamiast tego zaśmieconego tematu proponuję raczej umieszczać dane kontaktowe fotografów i kamerzystów z prostymi ocenami. Jedyne co mogę chyba doradzić osobom poszukującym w/w usługodawców: szukajcie tylko i wyłącznie osób z wieloletnim doświadczeniem i od lat wyrobioną opinią. Jeśli nie uda się wam takowego znaleźć, poproście kumpla żeby cyknął kilka fot więcej, dajcie na flaszkę i będziecie mieli efekt podobny do naszego ostrołęckiego pro-poziomu a przy okazji zaoszczędzicie kupę kasy.

Gość

27-08-2010, 21:45
Widzę, że zamiast opisywać ostrołęckich fotografów i kamerzystów, trwa tu zażarta walka o klienta. Powiem krótko - niedawno miałem ślub. Przed wyborem kamerzysty i fotografa, przeczytałem mnóstwo takich opinii jakie w tym wątku są zamieszczone  i wybrałem (tak mi się wydawało) najlepszą ekipę. Teraz mogę powiedzieć, że gorszej fotograficzki (czy jak tam się zowie kobieta fotograf) nie mogliśmy chyba wybrać - zdjęcia gorsze od wykonanych przez niektórych gości zwykłymi aparatami, amatorsko obrobione, niektóre wręcz paskudne...Teraz jest mi przykro, że nie mam porządnej pamiątki ze ślubu. Za zdjęcia zapłaciliśmy 1000 zł i muszę powiedzieć, że nie były warte nawet połowy tej kwoty. Wniosek jest oczywisty - wątek nadaje się chyba do usunięcia - pamiętajcie , nigdy nie będziecie mieć pewności, że niektórzy z opisanych tutaj pseudo-profesjonalistów tak naprawdę są zwykłymi laikami bez pojęcia o fotografii. Dlatego zamiast tego zaśmieconego tematu proponuję raczej umieszczać dane kontaktowe fotografów i kamerzystów z prostymi ocenami. Jedyne co mogę chyba doradzić osobom poszukującym w/w usługodawców: szukajcie tylko i wyłącznie osób z wieloletnim doświadczeniem i od lat wyrobioną opinią. Jeśli nie uda się wam takowego znaleźć, poproście kumpla żeby cyknął kilka fot więcej, dajcie na flaszkę i będziecie mieli efekt podobny do naszego ostrołęckiego pro-poziomu a przy okazji zaoszczędzicie kupę kasy.
Gość napisał(a):jak cena taka usługa, fotograf który ma zarejestrowaną działalność 800 zł płaci ZUS dodatkowo podatek :)) czyli ta Pani ma 1000 na 'czysto pod stołem' {gafa}

Gość

27-08-2010, 22:22
jak cena taka usługa, fotograf który ma zarejestrowaną działalność 800 zł płaci ZUS dodatkowo podatek :)) czyli ta Pani ma 1000 na 'czysto pod stołem' {gafa}
Gość napisał(a):ludzie przymykają oko na tych szaro strefowców a potem lament... gdyby każdy z wykonujących ten zawód płaciłby podatki i posiadałby oryginalne oprogramowanie sytuacja byłaby klarowna a tak mamy wojnę podjazdową XDposzkodowani są jak zwykle ci uczciwi;) klient nasz pan. watek do kasacji albo zmiany rangi na 'sponsorowany'...

Gość

27-08-2010, 23:20
ludzie przymykają oko na tych szaro strefowców a potem lament... gdyby każdy z wykonujących ten zawód płaciłby podatki i posiadałby oryginalne oprogramowanie sytuacja byłaby klarowna a tak mamy wojnę podjazdową XDposzkodowani są jak zwykle ci uczciwi;) klient nasz pan. watek do kasacji albo zmiany rangi na 'sponsorowany'...
Gość napisał(a):zgadzam się z paroma przedmowcami... jak wczensiej juz mowilam ruszyc w miasto iposzukac tym barzdziej ze macie tu tyle linkow podanych . wybrac pare, popatrzec i isc na spotkacie! a nie tujakies przepychanki urzadzać!

Gość

28-08-2010, 08:45
zgadzam się z paroma przedmowcami... jak wczensiej juz mowilam ruszyc w miasto iposzukac tym barzdziej ze macie tu tyle linkow podanych . wybrac pare, popatrzec i isc na spotkacie! a nie tujakies przepychanki urzadzać!
Gość napisał(a):Każdy szanujący fotograf ma swoją stronę internetową, wystarczy wejść i zobaczyć co oferuje. Jeśli się spodoba umówić się na spotkanie porozmawiać: jak cena, co daje, od kiedy jest w Wami, jakim sprzętem dysponuje [ możecie sobie potem w internecie sprawdzić co to jest i czy nadaje się do trudnych zdjęć w warunkach kościelnych oraz sali - minimum dwa aparaty i kilka obiektywów ] . Płacicie mnóstwo pieniędzy za oświetlenie czy przypadkiem fotograf nie zniszczy tego na zdjęciach. To nic nie kosztuje a wydanie pieniędzy na pseudo fotografa to porażka.  

Gość

28-08-2010, 10:31
Każdy szanujący fotograf ma swoją stronę internetową, wystarczy wejść i zobaczyć co oferuje. Jeśli się spodoba umówić się na spotkanie porozmawiać: jak cena, co daje, od kiedy jest w Wami, jakim sprzętem dysponuje [ możecie sobie potem w internecie sprawdzić co to jest i czy nadaje się do trudnych zdjęć w warunkach kościelnych oraz sali - minimum dwa aparaty i kilka obiektywów ] . Płacicie mnóstwo pieniędzy za oświetlenie czy przypadkiem fotograf nie zniszczy tego na zdjęciach. To nic nie kosztuje a wydanie pieniędzy na pseudo fotografa to porażka.  
Gość napisał(a):e ludzie czytam wasze wypuciny i tak sie zastanawiam ile w razy w zyciu bierzecie slub? bo  wyzej napisany topic sugeruje mi ze pare rayz klient juz brał slub bo tego kolesia nie poleca bo długe terminy ma  a poleca p. Grzyb-a tak jak by wiedział o ktorego za rok bedzie mial kolejny slub :) hehehe

Gość

31-08-2010, 16:37
e ludzie czytam wasze wypuciny i tak sie zastanawiam ile w razy w zyciu bierzecie slub? bo  wyzej napisany topic sugeruje mi ze pare rayz klient juz brał slub bo tego kolesia nie poleca bo długe terminy ma  a poleca p. Grzyb-a tak jak by wiedział o ktorego za rok bedzie mial kolejny slub :) hehehe
Gość napisał(a):Widze ze kamerzysci i fotografowie to bardzo aktywne fora,calkowicie zgadzam sie z przedmowca. Fora są dla zwykłych ludzi ktorzy moga sie wypowiedziec, a nie na ciagle reklamy i ocernanei konkurecji. O ile wiem sa blogi slubne wiec moga tam sie oglaszac. A jesli chodzi o reklame radze zaplacic i sie oglosic (w koncu to dosc dochodowe biznesy)a nie prosic rodzine i znajomych o ciagle dodawanie komentarzy jacy to oni dobrzy,wspanaili i jak to dobrze wydac troche wiecej pieniedzy ......bo napewno efekt bedzie wspanialy.{jezyk}

Gość

01-09-2010, 11:31
Widze ze kamerzysci i fotografowie to bardzo aktywne fora,calkowicie zgadzam sie z przedmowca. Fora są dla zwykłych ludzi ktorzy moga sie wypowiedziec, a nie na ciagle reklamy i ocernanei konkurecji. O ile wiem sa blogi slubne wiec moga tam sie oglaszac. A jesli chodzi o reklame radze zaplacic i sie oglosic (w koncu to dosc dochodowe biznesy)a nie prosic rodzine i znajomych o ciagle dodawanie komentarzy jacy to oni dobrzy,wspanaili i jak to dobrze wydac troche wiecej pieniedzy ......bo napewno efekt bedzie wspanialy.{jezyk}
Gość napisał(a):ja polecam Mackiewicza-kamerzyste i Malanowskiego-fotografa

Gość

02-09-2010, 11:44
ja polecam Mackiewicza-kamerzyste i Malanowskiego-fotografa

strony: wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 41 dalej
Informacje dodatkowe
Aktualnie na forum jest 0 zalogowanych użytkowników.
Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
Prawa dostępu
  • Dodawanie wpisów