monopol KTH na Centrum a prezes Dymerski

Założony przez jozin_z_bazin
strony: wstecz 1 2 3 4 dalej
Gość napisał(a):dokładnie, Prezes już raz powiedział - bidota z bloków. Całą spółdzielnie traktuje jak swoją własność, jak własne podwórko. Czas na zmiany ale cały zarząd osiedla to jedna wielka polityczna klika !!! Ja mam dość cwaniaka .... i jego kolorowych bloków.

Gość

26-04-2008, 10:28
dokładnie, Prezes już raz powiedział - bidota z bloków. Całą spółdzielnie traktuje jak swoją własność, jak własne podwórko. Czas na zmiany ale cały zarząd osiedla to jedna wielka polityczna klika !!! Ja mam dość cwaniaka .... i jego kolorowych bloków.
Gość napisał(a):Dymerski to burak! Porozmawiajcie z nim osobiście! Nasłuchacie się takich przekleństw jakich nie znajdziecie w żadnym słowniku wulgaryzmów!!! Ten facet ma szambo zamiast języka! To burak i złodziej!!!!!!!! I takiego człowieka wybrali na radnego! Co za chory kraj...

Gość

26-04-2008, 11:57
Dymerski to burak! Porozmawiajcie z nim osobiście! Nasłuchacie się takich przekleństw jakich nie znajdziecie w żadnym słowniku wulgaryzmów!!! Ten facet ma szambo zamiast języka! To burak i złodziej!!!!!!!! I takiego człowieka wybrali na radnego! Co za chory kraj...
Gość napisał(a):W tym temacie musi być jakaś prawda, bo w końcu YNET jest wszędzie tylko tam maja problemy. To albo chce łapówkę, albo mieli z nimi jakieś zatargi wcześniej.Tak czy siak Dymerski nie powinien tak się zachowywać, bo jak ktoś powiedział to nie jest jego własność.Internetowym skrytożercom mówię stanowcze NIE !!!

Gość

28-04-2008, 07:26
W tym temacie musi być jakaś prawda, bo w końcu YNET jest wszędzie tylko tam maja problemy. To albo chce łapówkę, albo mieli z nimi jakieś zatargi wcześniej.Tak czy siak Dymerski nie powinien tak się zachowywać, bo jak ktoś powiedział to nie jest jego własność.Internetowym skrytożercom mówię stanowcze NIE !!!
Gość napisał(a):Problem poruszany w tym temacie niewątpliwie nadaje się do prasy, albo do tv.

Gość

28-04-2008, 09:17
Problem poruszany w tym temacie niewątpliwie nadaje się do prasy, albo do tv.
Gość napisał(a):4 czerwca 2008 godz 17.00 w Szkole Podstawowej nr 10 Walne Zgromadzenie Spółdzielni \"Centrum\"punkt 18/4 odwołanie prezesa spółdzielniMacie wybór...

Gość

30-04-2008, 10:46
4 czerwca 2008 godz 17.00 w Szkole Podstawowej nr 10 Walne Zgromadzenie Spółdzielni \"Centrum\"punkt 18/4 odwołanie prezesa spółdzielniMacie wybór...
Gość napisał(a):a jak to jest? Prezesa wybierają członkowie spółdzielni czy np. jakaś rada osiedla ? Kto wie ?

Gość

30-04-2008, 14:37
a jak to jest? Prezesa wybierają członkowie spółdzielni czy np. jakaś rada osiedla ? Kto wie ?
Gość napisał(a):smieszna ta wypowiedz ynet bo pisze ze dopiero musli o swiatlowodzie a przeciez kth juz dawno to wprowadzilo tylko kilka blokow jest podlaczone radiem :p I prezesowi centrum sie nie dziwie ze stawia wymagania ynetowi wystarczy tylko spojrzec jak ciagna kable :) sam kabelek bez zadnych rureczek :) KTH to specjalisci i nic dziwnego ze nie maja zadnych problemow w spoldzielniach.

Gość

02-05-2008, 20:00
smieszna ta wypowiedz ynet bo pisze ze dopiero musli o swiatlowodzie a przeciez kth juz dawno to wprowadzilo tylko kilka blokow jest podlaczone radiem :p I prezesowi centrum sie nie dziwie ze stawia wymagania ynetowi wystarczy tylko spojrzec jak ciagna kable :) sam kabelek bez zadnych rureczek :) KTH to specjalisci i nic dziwnego ze nie maja zadnych problemow w spoldzielniach.
Gość napisał(a):no teraz to sobie chlopaki z KTH naslodzili ... hehee. Szkoda tylko ze sie nie podpisali. Ale co do tej profesjonalnosci to ja mam duze zastrzezenia :)

Gość

02-05-2008, 20:38
no teraz to sobie chlopaki z KTH naslodzili ... hehee. Szkoda tylko ze sie nie podpisali. Ale co do tej profesjonalnosci to ja mam duze zastrzezenia :)
Gość napisał(a):ja tez mam wątpliwości :). internet nie chodzi, trzeba czekać do 13 żeby sie do dzwonić.Dzwonisz a internet i tak nie chodzi, po przejściu do ynetu nie musiałem w ogóle dzwonić.

Gość

03-05-2008, 14:38
ja tez mam wątpliwości :). internet nie chodzi, trzeba czekać do 13 żeby sie do dzwonić.Dzwonisz a internet i tak nie chodzi, po przejściu do ynetu nie musiałem w ogóle dzwonić.
morus napisał(a):[quote=]smieszna ta wypowiedz ynet bo pisze ze dopiero musli o swiatlowodzie a przeciez kth juz dawno to wprowadzilo tylko kilka blokow jest podlaczone radiem :p I prezesowi centrum sie nie dziwie ze stawia wymagania ynetowi wystarczy tylko spojrzec jak ciagna kable :) sam kabelek bez zadnych rureczek :) KTH to specjalisci i nic dziwnego ze nie maja zadnych problemow w spoldzielniach.[/quote]Pisałem o dzierzawie kanalizacji od TPSA bo ta od niedawna ma obowiazek dzierzawy kanalizacji więc czytaj ze zrozumieniem. Jeśli chodzi o światłowód to daje sobie ręce uciąć ze KTH tylko o nim czytało w internecie;)  Ta pajęczyna nad blokami (tzw przewieszki, na które my oczywiscie zgody nie mamy!!) to zwykła skrętka. Radia wiszą na wielu blokach. Myśl sobie co chcesz ja tam swoje wiem: Internet i sieć KTH to padaka jakich wiele w polsce. Piszę to jako obserwator i potencjalny klient, nie jako przedstawiciel YNETu.Jeśli chodzi o to \"nie mają problemów ze spółdzielniami\" to nic dziwnego skoro oficjalnie mają net tylko w SM Centrum.pozdr

morus

Wpisów: 5
04-05-2008, 18:18
[quote=]smieszna ta wypowiedz ynet bo pisze ze dopiero musli o swiatlowodzie a przeciez kth juz dawno to wprowadzilo tylko kilka blokow jest podlaczone radiem :p I prezesowi centrum sie nie dziwie ze stawia wymagania ynetowi wystarczy tylko spojrzec jak ciagna kable :) sam kabelek bez zadnych rureczek :) KTH to specjalisci i nic dziwnego ze nie maja zadnych problemow w spoldzielniach.[/quote]Pisałem o dzierzawie kanalizacji od TPSA bo ta od niedawna ma obowiazek dzierzawy kanalizacji więc czytaj ze zrozumieniem. Jeśli chodzi o światłowód to daje sobie ręce uciąć ze KTH tylko o nim czytało w internecie;)  Ta pajęczyna nad blokami (tzw przewieszki, na które my oczywiscie zgody nie mamy!!) to zwykła skrętka. Radia wiszą na wielu blokach. Myśl sobie co chcesz ja tam swoje wiem: Internet i sieć KTH to padaka jakich wiele w polsce. Piszę to jako obserwator i potencjalny klient, nie jako przedstawiciel YNETu.Jeśli chodzi o to \"nie mają problemów ze spółdzielniami\" to nic dziwnego skoro oficjalnie mają net tylko w SM Centrum.pozdr
Gość napisał(a):Ja porzadek zaczalbym od Prezesa spoldzielni a pozniej dobral sie do KTHa wszyscy wszem i wobec wiedza ze Dymek to stary ormowiec i cwaniak i sie slizga na kim tylko chce. Odwoalac go Padalca!! Wszystko idzie z nim zalatwic tylko w zaleznosci od koperty !! Wiem bo moja siostra zalatwila z nim nie jedna sprawe. Najlepszym rozwiazaniem jest go chama usunac z spoldzielni po co ma pracowac dla biedoty?? Taki Pan a chamowi sloma z butow wystaje. Podczas glosowania 4 czerwca jesli sie opowie 70% zeby go usunac to pojdzie na bruk i bedzie pracowal dla nowobogackich.

Gość

05-05-2008, 14:49
Ja porzadek zaczalbym od Prezesa spoldzielni a pozniej dobral sie do KTHa wszyscy wszem i wobec wiedza ze Dymek to stary ormowiec i cwaniak i sie slizga na kim tylko chce. Odwoalac go Padalca!! Wszystko idzie z nim zalatwic tylko w zaleznosci od koperty !! Wiem bo moja siostra zalatwila z nim nie jedna sprawe. Najlepszym rozwiazaniem jest go chama usunac z spoldzielni po co ma pracowac dla biedoty?? Taki Pan a chamowi sloma z butow wystaje. Podczas glosowania 4 czerwca jesli sie opowie 70% zeby go usunac to pojdzie na bruk i bedzie pracowal dla nowobogackich.
Gość napisał(a):choć mało kulturalnie to popieram... Na wybory spółdzielcy !! Zmieniamy Prezesa !!!

Gość

05-05-2008, 20:35
choć mało kulturalnie to popieram... Na wybory spółdzielcy !! Zmieniamy Prezesa !!!
Gość napisał(a):trochę mnie dziwią te posty bo ja mam na centrum internet i jest to ynet w bloku spółdzielni \"Centrum\"{gafa}, a co do osoby pana prezesa to jestem ciekawa kto na niego głosował w wyborach do rady przecież miał najwięcej głosów w ostrołece,grubo ponad 500{co}{?}{?}{?}

Gość

06-05-2008, 11:41
trochę mnie dziwią te posty bo ja mam na centrum internet i jest to ynet w bloku spółdzielni \"Centrum\"{gafa}, a co do osoby pana prezesa to jestem ciekawa kto na niego głosował w wyborach do rady przecież miał najwięcej głosów w ostrołece,grubo ponad 500{co}{?}{?}{?}
morus napisał(a):[quote=]trochę mnie dziwią te posty bo ja mam na centrum internet i jest to ynet w bloku spółdzielni \\\"Centrum\\\"{gafa}, a co do osoby pana prezesa to jestem ciekawa kto na niego głosował w wyborach do rady przecież miał najwięcej głosów w ostrołece,grubo ponad 500{co}{?}{?}{?}[/quote]To jest wyjatek:)Lepiej o takich rzeczach nie pisać bo Internetu nie będzie;)A tak na serio to wszytko jest w prywatnym mieszkaniu, antena, urzadzenia dostepowe itp. Często są przerwy w dostawie bo chłopak coś tam przez przypadek wyłączy;) Porazka

morus

06-05-2008, 18:09
[quote=]trochę mnie dziwią te posty bo ja mam na centrum internet i jest to ynet w bloku spółdzielni \\\"Centrum\\\"{gafa}, a co do osoby pana prezesa to jestem ciekawa kto na niego głosował w wyborach do rady przecież miał najwięcej głosów w ostrołece,grubo ponad 500{co}{?}{?}{?}[/quote]To jest wyjatek:)Lepiej o takich rzeczach nie pisać bo Internetu nie będzie;)A tak na serio to wszytko jest w prywatnym mieszkaniu, antena, urzadzenia dostepowe itp. Często są przerwy w dostawie bo chłopak coś tam przez przypadek wyłączy;) Porazka
Gość napisał(a):Witam, pozwolę sobie wypowiedzieć się na tym forum, gdyż byłem współtwórcą KTH w Ostrołęce i niektóre zarzuty mogą tyczyć się bezpośrednio mojej osoby. Od 4 lat z tą firmą nie mam nic wspólnego więc powinienem być obiektywny. Odniosę się tylko do sieci na osiedlu Centrum, gdyż po utworzeniu tej sieci, a trwało to 2 lata rozstałem się z obecnym właścicielem firmy. Sieć na osiedlu centrum "leży" w ziemi. Był stworzony cały projekt przygotowany przez biuro projektowe z Łomży na mapach przygotowanych przez geodetę z Ostrołęki. Zostały wykonane prace ziemne z godne z projektem i prawem budowlanym. Tzw. przywieszki są jeśli dobrze pamiętam w 3-4 miejscach ( w tamtym czasie było to dopuszczalne), gdzie na tamtą chwilę nie możliwe było wykonanie przekopu z prostych przyczyn, firmę wtedy nie było stać na zerwanie asfaltu i ulanie nowego. Radio było jedno. Łączyło blok w którym KTH miało siedzibę wraz z blokiem w którym wtedy była spółdzielnia (nie wiem jak jest teraz, nie było mnie kilka lat w Osie). Odnośnie prezesa Dymerskiego to miałem kilka razy z nim styczność i raz trafiłem chyba na jego zły humor. Posypała się wiązanka :) Po prostu wyszedłem i przyszedłem za kilka dni. Humor miał już lepszy. Nigdy ze strony firmy nie było żadnych propozycji finansowych dla tego człowieka. Umowę dzierżawy pomieszczeń na serwerownię i biuro przygotowała firma KTH konsultując to z panią ze spółdzielni (nazwiska nie pamiętam). W ramach tej umowy firma płaci określoną kwotę dzierżawy za każdy blok na którym działa, dzierżawa biura, serwerowni i dostarcza internet do biur spółdzielni. Już wtedy pamiętam YNET wszedł na osiedle Centrum, gdzie po kilku dniach dowiedziałem się, że prezes Dymerski kazał im zwinąć interes. I szczerze piszę, że KTH nie miało z tym nic wspólnego. Sam byłem mocno zdziwiony, ale z punktu widzenia prowadzenia takiej działalności było to nam na rękę. Przecież nikt nie otwierałby szeroko rąk dla konkurencji i zapraszał ją na teren na którym się działa. Podsumowując, sieć była budowana tak by była niezawodna. Sprzęt jak na tamte lata był profesjonalny. A co do prędkości internetu to pamiętam, że po uzyskaniu 200 abonentów największe wtedy możliwe łącze, które można było uzyskać w TP SA zatkało się. 3-4 miesiące trwało wydeptywanie ścieżek w TP SA i uzyskanie kolejnego łącza. Dziś oczywiście to się zmieniło są światłowody i można jednorazowo kupić sobie 200MB/s. I wydaje mi się, że sieci KTH takie łącze jest obecnie potrzebne.  Pozdrawiam abonentów. Niedługo wybieram się do OSY. Odwiedzę stare śmieci.

Gość

28-08-2008, 21:10
Witam, pozwolę sobie wypowiedzieć się na tym forum, gdyż byłem współtwórcą KTH w Ostrołęce i niektóre zarzuty mogą tyczyć się bezpośrednio mojej osoby. Od 4 lat z tą firmą nie mam nic wspólnego więc powinienem być obiektywny. Odniosę się tylko do sieci na osiedlu Centrum, gdyż po utworzeniu tej sieci, a trwało to 2 lata rozstałem się z obecnym właścicielem firmy. Sieć na osiedlu centrum "leży" w ziemi. Był stworzony cały projekt przygotowany przez biuro projektowe z Łomży na mapach przygotowanych przez geodetę z Ostrołęki. Zostały wykonane prace ziemne z godne z projektem i prawem budowlanym. Tzw. przywieszki są jeśli dobrze pamiętam w 3-4 miejscach ( w tamtym czasie było to dopuszczalne), gdzie na tamtą chwilę nie możliwe było wykonanie przekopu z prostych przyczyn, firmę wtedy nie było stać na zerwanie asfaltu i ulanie nowego. Radio było jedno. Łączyło blok w którym KTH miało siedzibę wraz z blokiem w którym wtedy była spółdzielnia (nie wiem jak jest teraz, nie było mnie kilka lat w Osie). Odnośnie prezesa Dymerskiego to miałem kilka razy z nim styczność i raz trafiłem chyba na jego zły humor. Posypała się wiązanka :) Po prostu wyszedłem i przyszedłem za kilka dni. Humor miał już lepszy. Nigdy ze strony firmy nie było żadnych propozycji finansowych dla tego człowieka. Umowę dzierżawy pomieszczeń na serwerownię i biuro przygotowała firma KTH konsultując to z panią ze spółdzielni (nazwiska nie pamiętam). W ramach tej umowy firma płaci określoną kwotę dzierżawy za każdy blok na którym działa, dzierżawa biura, serwerowni i dostarcza internet do biur spółdzielni. Już wtedy pamiętam YNET wszedł na osiedle Centrum, gdzie po kilku dniach dowiedziałem się, że prezes Dymerski kazał im zwinąć interes. I szczerze piszę, że KTH nie miało z tym nic wspólnego. Sam byłem mocno zdziwiony, ale z punktu widzenia prowadzenia takiej działalności było to nam na rękę. Przecież nikt nie otwierałby szeroko rąk dla konkurencji i zapraszał ją na teren na którym się działa. Podsumowując, sieć była budowana tak by była niezawodna. Sprzęt jak na tamte lata był profesjonalny. A co do prędkości internetu to pamiętam, że po uzyskaniu 200 abonentów największe wtedy możliwe łącze, które można było uzyskać w TP SA zatkało się. 3-4 miesiące trwało wydeptywanie ścieżek w TP SA i uzyskanie kolejnego łącza. Dziś oczywiście to się zmieniło są światłowody i można jednorazowo kupić sobie 200MB/s. I wydaje mi się, że sieci KTH takie łącze jest obecnie potrzebne.  Pozdrawiam abonentów. Niedługo wybieram się do OSY. Odwiedzę stare śmieci.
Gość napisał(a):no... jak się dowiedziałam ,że nie mogę założyć Ynetu u siebie na centrum, bo moja spółdzielnia robi problemy to dobre dwa dni chodziłam podirytowana{chytry}(delikatnie mówiąc), właśnie rezygnuję z neostrady i zasięgnęłam informacji o Ynet ,podobno jest bardzo dobry i tani, chciałam go "mieć", tylko jak poszłam do biura Ynetu to pani od razu mnie zgasiła ,że w SM Centrum nie da rady!A z tego co napisał ww.pracownik Ynetu można założyć,ale trwa to ze 3 miesiące, trudno, mogę poczekać, jestem w stanie nawet dopłacić Ynetowi za fatygę, nie chcę mieć KTH choćby dlatego, żeby udowodnić, że w XXI wieku, w czasach wolnego rynku to klient, choćby członek spóldzielni, ma prawo decydować i korzystać z zasad wolnego rynku.Byłabym wdzięczna za odpowiedź kogoś z Ynetu lub sama pofatyguję się jeszcze raz do ich biura.{usmiech}

Gość

31-08-2008, 14:54
no... jak się dowiedziałam ,że nie mogę założyć Ynetu u siebie na centrum, bo moja spółdzielnia robi problemy to dobre dwa dni chodziłam podirytowana{chytry}(delikatnie mówiąc), właśnie rezygnuję z neostrady i zasięgnęłam informacji o Ynet ,podobno jest bardzo dobry i tani, chciałam go "mieć", tylko jak poszłam do biura Ynetu to pani od razu mnie zgasiła ,że w SM Centrum nie da rady!A z tego co napisał ww.pracownik Ynetu można założyć,ale trwa to ze 3 miesiące, trudno, mogę poczekać, jestem w stanie nawet dopłacić Ynetowi za fatygę, nie chcę mieć KTH choćby dlatego, żeby udowodnić, że w XXI wieku, w czasach wolnego rynku to klient, choćby członek spóldzielni, ma prawo decydować i korzystać z zasad wolnego rynku.Byłabym wdzięczna za odpowiedź kogoś z Ynetu lub sama pofatyguję się jeszcze raz do ich biura.{usmiech}
Gość napisał(a):Bardzo dobrze czlowiek robi, zobaczcie jak wyglada okablowanie ynetu, prowizorka po calosci wiszace kable itd, ogolnie demolka,  tak powinno byc w porzadnych spoldzielniach w warszawie tez nie moze kablowac bloku byle kto, i jaki monopol masz tpsa - sferia - orange - plusgsm - era - novum.

Gość

04-09-2008, 19:55
Bardzo dobrze czlowiek robi, zobaczcie jak wyglada okablowanie ynetu, prowizorka po calosci wiszace kable itd, ogolnie demolka,  tak powinno byc w porzadnych spoldzielniach w warszawie tez nie moze kablowac bloku byle kto, i jaki monopol masz tpsa - sferia - orange - plusgsm - era - novum.
Gość napisał(a):Chłopie chyba nie widziałeś  KTH  jak okablowują radio na dachu bloku i wiszacy kabel za oknem to dopiero lipa {dobani}

Gość

06-09-2008, 16:31
Chłopie chyba nie widziałeś  KTH  jak okablowują radio na dachu bloku i wiszacy kabel za oknem to dopiero lipa {dobani}
morus napisał(a):[quote=]Bardzo dobrze czlowiek robi, zobaczcie jak wyglada okablowanie ynetu, prowizorka po calosci wiszace kable itd, ogolnie demolka,  tak powinno byc w porzadnych spoldzielniach w warszawie tez nie moze kablowac bloku byle kto, i jaki monopol masz tpsa - sferia - orange - plusgsm - era - novum.[/quote]Demolka to kable kth, radiostrady. Ledwo wiszące przewieszki od bloku do bloku, instalacje po zewnątrz budynków, zwisające kable z okien. Niewazne. nie ma co wytykać takich pierdół.Uważam ze walka z konkurencja powinna odbywać sie na rzeczy typu jakość usług, cena... Ludzie widzą i wiedzą co jest gowniane, nie ma co sie oszukiwać.Jeśli chodzi o os Centrum to TPSA zaakceptowała nasze projekty na dzierzawe kanalizacji i w tym tyg zaczynamy ciągnąć światłowody na ul. Żebrowskiego, Madalińskiego, Sikorskiego. Pozniej reszta ulic.Oczywiście będą mega promocje.pozdrmorusYNET MANAGEMENT

morus

07-09-2008, 21:39
[quote=]Bardzo dobrze czlowiek robi, zobaczcie jak wyglada okablowanie ynetu, prowizorka po calosci wiszace kable itd, ogolnie demolka,  tak powinno byc w porzadnych spoldzielniach w warszawie tez nie moze kablowac bloku byle kto, i jaki monopol masz tpsa - sferia - orange - plusgsm - era - novum.[/quote]Demolka to kable kth, radiostrady. Ledwo wiszące przewieszki od bloku do bloku, instalacje po zewnątrz budynków, zwisające kable z okien. Niewazne. nie ma co wytykać takich pierdół.Uważam ze walka z konkurencja powinna odbywać sie na rzeczy typu jakość usług, cena... Ludzie widzą i wiedzą co jest gowniane, nie ma co sie oszukiwać.Jeśli chodzi o os Centrum to TPSA zaakceptowała nasze projekty na dzierzawe kanalizacji i w tym tyg zaczynamy ciągnąć światłowody na ul. Żebrowskiego, Madalińskiego, Sikorskiego. Pozniej reszta ulic.Oczywiście będą mega promocje.pozdrmorusYNET MANAGEMENT
Gość napisał(a):A mi się wydaje, że Ynet już długo nie wytrzyma na rynku w Ostro. Podejrzewam, że właściciel KTH pochodzący z Białegostoku podejmie kroki odnośnie swojej firmy takie same jak większość providerów w Białymstoku.

Gość

09-09-2008, 09:24
A mi się wydaje, że Ynet już długo nie wytrzyma na rynku w Ostro. Podejrzewam, że właściciel KTH pochodzący z Białegostoku podejmie kroki odnośnie swojej firmy takie same jak większość providerów w Białymstoku.

strony: wstecz 1 2 3 4 dalej
Informacje dodatkowe
Aktualnie na forum jest 0 zalogowanych użytkowników.
Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
Prawa dostępu
  • Dodawanie wpisów