- Kadzidło
- Wiatraki w Gminie Kadzidło
Wiatraki w Gminie Kadzidło
kurp napisał(a):Czy ktoś orientuje się jak to ostatecznie będzie z wiatrakami w naszej gminie? Powstaną czy nie? Bo są sprzeczne opinie na ten temat.
kurp
Gość napisał(a):oj cos mi się widzi że nie tylko ja mam zubożałe zdanie na temat wiatraków.. chociaż w naszej gminie są jednostki które same sobie takie wiatraki montują i o dziwo można nimi nagrzać zbiornik wody pitnej ba, ogrzać dom...
Gość
Gość napisał(a):kurpowi chyba chodziło o wiatraki elektrownie ogromne, a nie o takie, które ludzie w gminie sami sobie budują, a różnica jest zasadnicza, w tych wielkich rozpiętość śmigieł jest większa niż wysokość największego obecnie istniejącego wiatraka w gminie... przy Piasecznicy stoi wieża pomiarów wiatru i to tam ktoś chce ulokować ogromne wiatraki, które mieszkańców Dylewa i Brzozówki doprowadzą do depresji
Gość
Gość napisał(a):A poza tym chyba prawo budowlane spowoduje ograniczenia innych inwestycji w okolicy,ale może sie mylę?W kazdym razie jeden gostek będzie mial trochę kaski z wiatraka,sąsiedzi zszarpane nerwy a wszyscy dwukrotnie droższą "zieloną" energie do której budżet czyli my wszyscy bedziemy dopłacać quźwa.W zeszłym roku w Korszach urwał się 7m kawałek śmigła to poleciał 500m w pole.Pójdziesz z dzieckiem podziwiać jak się pozyskuje darmowa energie?Ja dziękuje!
Gość
Gość napisał(a):Czy ktoś orientuje się jak to ostatecznie jest z wychodkami (tzw. suchymi ustępami) w naszej gminie? Można używać czy nie? Bo są sprzeczne opinie na ten temat.Ups. sorry myślałem, że to ekadzidlo.pl
Gość
Gość napisał(a):zapytaj w gminietam medrcy siedząnim chwila miniewnet ci powiedząa wójt postawi ci nawet kawęgadką zabawizałatwi sprawę{diabelek}{diabelek}{diabelek}
Gość
Gość napisał(a):ha ha ha Dowiedziałeś się?Jeszcze jakies pytania?
Gość
Gość napisał(a):wiatraki będą albo i nie ;)
Gość
mjetek napisał(a):Dwa wiatraki są w Kierzku. Produkują energię elektryczną.
mjetek
Gość napisał(a):a chcemy tych wiatraków czy nie chcemy?
Gość
Gość napisał(a):I tu tez przylazłeś niecnoto? wszędzie cię pełno{diabelek} zaraz zajrze do lodówki {diabelek}co ty wiesz o wiatrakach?omnibus jakiś czy co?
Gość
Gość napisał(a):widziałem te wiatraki w kierzkujeden to taki chyba samoróbkaa drugi taki mniejszy przy samej drodze
Gość
Gość napisał(a):[quote=mjetek]Dwa wiatraki są w Kierzku. Produkują energię elektryczną. [/quote]czy ty udajesz czy naprawde jesteś tak ciężko kapujący? w Kierzku jest jeden mały wiatrak i jedna miniaturka. A w okolicachBrzozówki chca stawiać wiatraki których pojedyncze pióro w śmigle jest wielkości tego większego wiatraka w Kierzku. Skala do porównania to wielkość produkowanej energi ten w Kierzku to pewnie jakieś 100-200kW a te dla których jest mierzony witr to moce rzędu 2MW czyli conajiej 10 razy większe. Pytanie bez odpowiedzi. Czy nasz troskliwy gospodarz zgodzi się na wpuszczenie na teren gminy tych pseudo ekologicznych molochów?
Gość
Gość napisał(a):Podremontowany złom z Niemiec i Holandii.Podobnie jak stare auta.Na jesieni w Korszach urwało sie 7m śmigłe to znaleźli je na polu rolnika 500m dalej.Podobnie zima lodowe pociski są niebezpieczne dla otoczeniat.Tzw zielona energia jest czterokrotnie droższa i dopłacamy do niej z własnej kieszeni a paru cwaniaków bogaci sie na handlu emisją co2.Stop wiatrakom!
Gość
Gość napisał(a):też jestem za
Gość
Gość napisał(a):Interesy z wójtem.Miłej lekturyhttp://www.archiwum.moja-ostroleka.pl/moja-ostroleka- artykul-ostroleckie,1291147031,2.html
Gość
Lista zalogowanych użytkowników: Brak użytkowników na forum
- Dodawanie wpisów